Brann knust av Molde

Legende reagerer etter ny ydmykelse

Brann-helten Thorstein Helstad tviler på at tålmodigheten til bergenserne er stor med Brann-trener Kåre Ingebrigtsen etter en elendig sesongstart, som kulminerte med et ydmykende tap i Molde søndag.

SKUFFELSE: Ohi feirer scoring. Håkon Opdal og Ruben Kristiansen fortviler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
SKUFFELSE: Ohi feirer scoring. Håkon Opdal og Ruben Kristiansen fortviler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Molde - Brann 4-0

I løpet av 13 minutter raknet alt for Brann borte mot Molde, som kunne gå til pause med 3-0. Like etter pause økte vertene til 4-0 på Aker Stadion.

Ohi Omoijuanfo sto for tre av scoringene, Fredrik Aursnes det siste. I servitør-rollen var Magnus Wolff Eikrem, som startet for første gang denne sesongen, etter å ha slitt med en skade.

- Vet ikke hva jeg skal si. Jeg synes vi holder på sånn hver gang. Vi taper for et bedre fotball-lag i dag, sa en skuffet Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Thorstein Helstad skjøt «gullet hem» til Bergen i 2007. Nå er han bekymret på vegne av gamleklubben etter en elendig sesongstart med tre strake tap.

- Med tanke på hvordan de raknet på slutten mot Brann, og i 1. omgang mot Molde, så er det litt av en oppoverbakke. Med Rosenborg i Trondheim i neste ser det ikke lyst ut med tanke på poeng de første fire kampene, sukker Helstad, som spilte totalt seks sesonger for klubben.

Han påpeker at det lå i kortene at dette blir en tøff sesong for Brann.

- Er Kåre Ingebrigtsen rett mann for klubben?

- Den diskusjonen vil komme, og har også vært der en stund. Jeg tror han vil få mer tid, men spør du mannen i gata i Bergen tror jeg ikke tålmodigheten er stor, svarer den gamle storscoreren.

PRESSET: Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Carina Johansen / NTB
PRESSET: Brann-trener Kåre Ingebrigtsen. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer

- Spørsmålene stilles oftere og hardere enn noe annet sted i Bergen. Tar man med oppkjøringen i tillegg, er det veldig mange spørsmål med Brann denne sesongen her, påpekte Tor Ole Skullerud på Eurosport.

På Intility Arena ba Vålerenga-profil Aron Dønnum Dag-Eilev Fagermo om å holde kjeft:

AMPERT: Aron Dønnum (23) har flydd høyt i seriestarten. 16. mai misset han straffe, og kom i høylytt krangel med trener Dag-Eilev Fagermo. Video og reporter: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

På tre kamper har Brann sluppet inn ti mål. Selv om det bare har blitt ett framover, mener Helstad at bergenserne må begynne bakerst.

- Det blir en kamp for å overleve nå, og det er vanskelig å ta poeng når de slipper inn tre mål i snitt. De har hentet inn to stoppere (Lars Christian Krohg Gerson og Vieux Sané), vi får se om de klarer å løse problemet, avslutter Helstad.

For Molde ser det langt lysere ut. Fjorårets serietoer topper tabellen med sju poeng. Like mange som Bodø/Glimt, men med bedre målforskjell.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer