<strong>UNGE STJERNER:</strong> Jadon Sancho og Erling Haaland utgjør en fryktet duo i Borussia Dortmund. Får klubben beholde dem også kommende sesong? Foto: NTB scanpix
UNGE STJERNER: Jadon Sancho og Erling Haaland utgjør en fryktet duo i Borussia Dortmund. Får klubben beholde dem også kommende sesong? Foto: NTB scanpix Vis mer

Legende reagerer

Trenerstørrelsen Steve McClaren (59) forstår ikke ropet på Jadon Sancho til Manchester United. Mener mangelvaren er en klassisk spiss, og at Erling Haaland ville passet perfekt.

Publisert

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United røyk ut av semifinalen i Europa League. Nå jaktes det på forsterkninger før ny sesong i september. Størst omtale får Borussia Dortmund-vingen Jadon Sancho (20).

Dortmund har tilsynelatende stengt døra i denne omgang. Og skal vi tro den engelske managerlegenden Steve McClaren, er ikke dette så farlig.

<strong>RINGREV:</strong> Steve McClaren. Foto: NTB scanpix
RINGREV: Steve McClaren. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den tidligere United-assistenten og England-bossen forstår ikke ropene på Sancho. Han mener klubben trenger en spiss, en klassisk nummer ni.

- Jeg har sett Jadon Sancho spille mye for Dortmund. Han er veldig, veldig spennende, men han er litt lik Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood. Jeg lurer på: Trenger Manchester United virkelig en sånn spiller?

McClaren lar ordene falle til talkSPORT i England. Han blir også sitert i lokalavisa Manchester Evening News.

- De fire foran er raske, de er spennende og de lager mye trøbbel for motstanderne. Martial er en fantastisk spiller. Men i de store kampene - når det virkelig gjelder - ser han aldri ut som en ekte målscorer. De trenger klasse i den posisjonen, erklærer McClaren.

<strong>TELLER NED:</strong> Erling Haaland og Borussia Dortmund er i full gang med oppkjøringen til en ny sesong. Foto: NTB scanpix
TELLER NED: Erling Haaland og Borussia Dortmund er i full gang med oppkjøringen til en ny sesong. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Manageren (Solskjær) er hjelpeløs hvis klubben ikke støtter ham og går for typer som Haaland. For en perfekt match det ville vært! Jeg har sett ham for Dortmund, og han er en utrolig spiller i en alder 20 år. Se for deg ham i Manchester United: Det ville vært midt i blinken.

McClaren fortsetter:

- Sancho er ikke en nummer ni. Martial, Rashford og Greenwood er heller ikke det. De må få en målscorer i boksen. Og de må finne ham fort. Sancho ville gjort laget bedre. Men for å vinne de store kampene og cupene, trenger du en nier. Og du trenger noen helvetes gode midtstoppere.

SHOW: Her viser Erling Haaland at det ikke bare er på banen han vet å imponere. Reporter: Emilie Rydning Vis mer

Det er ingen hemmelighet at Solskjær og United forsøkte å hente Haaland til United i januar. Svaret var at nordmannen følte Dortmund var et riktigere steg nå. Blant annet på grunn av spilletida.

Men McClaren er overbevist:

- Haaland ville vært perfekt. En ung og talentfull spiss. En nummer ni som kan spille under press. De er vanskelige å finne. Harry Kane, vil de få ham fra Tottenham? Jeg tviler veldig sterkt, men de trenger en sånn type.

Det er ingen tvil om at Martial har hevet seg utover i sesongen. Men energien Haaland bidrar med i kampene på sitt beste, har ikke franskmannen.

McClaren mener United gjorde rett i å kvitte seg med Romelu Lukaku til San Siro-giganten Inter. Problemet er erstatteren, som angivelig ikke er funnet.

TRENINGSMETODE: Alf-Ingve Berntsen, Erling Haalands trener i ung alder, forteller hvordan Dortmunds stjerneskudd trente som ung gutt. Video: Rødt Kort Vis mer

Solskjær ville som vanlig ikke snakke om potensielle overganger etter semifinaletapet for Sevilla for noen dager siden.

- Jeg kan ikke si når eller om overganger blir gjort, men vi ser på det. Vi må være hundre prosent sikre når vi gjør overgangsavtaler, framholdt han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer