Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League

Legende vil ha Haaland til United

Tidligere VM-vinner og Manchester United-spiller Kleberson (40) er ikke i tvil: - Med Erling Braut Haaland kan United begynne å konkurrere igjen.

IMPONERER: Erling Braut Haaland leverer klasse - og scoringer - i kamp etter kamp. Foto: NTB scanpix
IMPONERER: Erling Braut Haaland leverer klasse - og scoringer - i kamp etter kamp. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Genk - Red Bull Salzburg 1-4

MANCHESTER (Dagbladet): I går kveld gjorde han det igjen, scoret for Red Bull Salzburg i Champions League. Østerrikerne vant 4-1 over Genk, og nå står Erling Braut Haaland (19) oppført med åtte mål i turneringen.

Bare Bayern München-spiller Robert Lewandowski er bedre med ti mål. Bak seg har nordmannen Harry Kane med seks mål.

Dagbladets Morten P var tidligere i høst den første til å melde at Manchester United har lagt et konkret forslag på bordet til Haaland. Han viste til en «troverdig og godt informert kilde», og siden har det kommet konstante drypp i engelske medier.

I 2002 ble José Kleberson verdensmester med Brasil. Han spilte for Manchester United fra 2003 til 2005, og nå kommer han med det som må sies å være den saftigste uttalelsen rundt Haaland og Manchester United:

- Haaland er en spiller som er ønsket av mange klubber. Han vil bringe noe helt annerledes til United og hjelpe dem i angrepsspillet. Ole Gunnar Solskjær ser etter hvordan han kan bygge laget for framtida. Med Haaland kan United begynne å konkurrere igjen, erklærer Kleberson.

Den 40 år gamle brasilianeren - som i dag er trener i akademiet til Philadelphia Union - lar de store ordene falle på nettsida til BonusCodeBets. Uttalelsen blir gjengitt i flere engelske aviser, deriblant Manchester Evening News og Express.

Det er heller ingen hemmelighet at Solskjær er på jakt etter en midtbanespiller. Kleberson mener Juventus-spiller Emre Can er mannen.

VERDENSMESTER: Kleberson (t.h.) ble verdensmester med Brasil i 2002. Her kysser han kula sammen med Brasils Ronaldo. Foto: NTB scanpix
VERDENSMESTER: Kleberson (t.h.) ble verdensmester med Brasil i 2002. Her kysser han kula sammen med Brasils Ronaldo. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Han ville vært en fantastisk spiller på Uniteds midtbane. Jeg vet at han spilte for rivalen Liverpool (2014-2018). Men det er viktig å se hva godt han kan bringe til klubben, sier Kleberson, som støtter Solskjær fullt ut med å bygge et lag av unge spillere.

Seinest i går skrev Dagbladet - med henvisning til The Times - at United vil forsøke å hente Haaland allerede i januar. Avisa skriver at prislappen er på 60 millioner pund, eller nærmere 750 millioner kroner.

På papiret kan dette høres mye ut, men klubben betalte 80 millioner pund for midtstopper Harry Maguire.

Hvis Haaland scorer like mye for United som for Red Bull Salzburg, vil klubben få igjen pengene med renters rente. Hvis Paul Pogba i tillegg går til Real Madrid - for det som skal være en prislapp opp til 1,5 milliarder kroner - vil Haaland-investeringen være null problem økonomisk.

Med scoringen i går ble nordmannen den første tenåringen i historien til å score i sine fem første Champions League-kamper.

Manchester United spiller i kveld borte mot Astana i Europa League. Solskjær kaster et svært ungt mannskap ut på banen. Det er lett å tenke seg at Haaland ikke hadde gjort seg bort. 27 mål på 19 kamper sier sitt. Åtte av dem har kommet i Champions League, og han har totalt fem hat trick denne sesongen.

Haaland og Solskjær virker som en god match.

- Det kunne ha blitt mer (mål), men jeg fokuserte bare på å komme inn og utgjøre en forskjell. Det følte jeg til tider at jeg klarte, sa Haaland til TV 2 etter kampen på Luminus Arena i Genk.

Champions League
Liverpool531111-810
Napoli52307-49
Salzburg521216-117
Genk50145-161
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media