Legenden: - Latterlig

Erling Braut Haaland (20) ble tema da Thierry Henry og Jamie Carragher diskuterte i «Monday Night Football» på Sky Sports.

HET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
HET: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Den franske Arsenal-legenden Thierry Henry (43) har spilt - og sett - noen fotballkamper i løpet av livet. Mildt sagt.

I går kveld var han på plass i programmet «Monday Night Football» på Sky Sports. Der ble han og en annen legende - Liverpools Jamie Carragher - sittende og diskutere Erling Braut Haaland.

Dette til tross for at nordmannen ikke spilte kamp. Og til tross for at Wolverhampton - Liverpool (0-1) var kveldens TV-beholdning i England.

PÅ PLASS HOS SKY: Thierry Henry. Foto: NTB
PÅ PLASS HOS SKY: Thierry Henry. Foto: NTB Vis mer

Henry sparte ikke på konfekten i omtalen av nordmannen:

- Han bryr seg ikke om noe annet enn målet, sier han, gjengitt i blant annet Manchester Evening News.

- Han bryr seg ikke. Andre spillere ville trukket ut mot kanten (for oftere å bli involvert i spillet). Men han vil være foran nettet, mellom de to stolpene. Han vet at han er dødelig der.

Den tidligere Arsenal-giganten fortsetter:

- Han er så kraftfull. Når du ser på ham, tenker du: «Oi, problemer.» Måten han avslutter på er bare helt latterlig. Han tror så mye på seg selv. Jeg liker det: Det er noe cocky over ham. Du må være litt cocky. Du må se på folk og si: «Jeg kan score.»

Henry sammenlikner Haaland med en tidligere Manchester United-spiller, Ruud van Nistelrooy.

- De vil «drepe». De vil være i boksen. De ser på forsvarsspilleren og tenker: «Du vil ikke være i stand til å bo med meg.»

Haaland har 31 mål og åtte assist i alle turneringer for Borussia Dortmund denne sesongen.

JAGES: Erling Braut Haaland kan være på vei til Real Madrid, skal vi tro spanske aviser. Video: Ljosland Vis mer

- Noen ganger kan jeg se når midtbanespillerne ikke gir ham ballen. Du ser blikket hans: «Eh, skal du gi meg ballen? Jeg vil score nå. Jeg vil være han som får laget til å vinne.» Jeg kan se det på ham, sier Henry.

Manchester Evening News hevder nordmannen topper ønskelista til Manchester United.

Samtidig har spanske aviser oppslag på 20-åringen hver uke. Spesielt Real Madrid skal være interessert, så siste ord er neppe sagt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer