<b>SER MYE TENNIS:</b> Björn Borg følger en kamp i Stockholm Open. Han mener mange tennisforeldre viser en sjokkerende oppførsel. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060
<b>SER MYE TENNIS:</b> Björn Borg følger en kamp i Stockholm Open. Han mener mange tennisforeldre viser en sjokkerende oppførsel. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060Vis mer

Legenden Björn Borg langer ut mot tennisforeldre: - Sjokkerende

- Det er som om foreldrene presser ungene.

(Dagbladet): Den tidligere tennisstjerna Björn Borg langer ut mot det som oppfattes som en ukultur i svensk tennis på juniornivå.

60-åringen har sett seg lei på oppførselen foreldrene til unge tennisspilleres viser.

- Når vi reiser rundt i Sverige ser vi alle disse gale foreldrene, det er ikke til å tro, sier Borg i et sjeldent intervju med CNN.

Foreldrenes støtte blir sett på som en nøkkelfaktor for å nå toppen i tennis. Metodene for å komme dit varierer, og noen foreldre er overdrevet involvert i barnas fritidssyssel.

- Selv da jeg var ung var det foreldre som var litt gale på en måte, men i dag er det utrolig... det er sjokkerende, sier han videre.

Det svenske ikonet pleier å reise rundt på kamper med sin yngste sønn Leo (13), som er veldig interessert i tennis.

Pappa Björn tror ikke det er tilfelle med alle barna i tennissirkuset, og har en teori på hvorfor tennisforeldre oppfører seg som gale.

- Jeg tror det er fordi tennis er en sport med mye penger involvert og noen ganger kan du se at ungene ikke ønsker å spille. Det er som om foreldrene presser dem til å gjøre noe de ikke har lyst til, sier Borg.

Sønnen Leo spiller tennis i to-tre timer hver eneste dag og elsker å konkurrere. Se ikke bort ifra at vi en dag får se ham på den store scenen, som sin far i glansdagene.

Björn Borg la overraskende tennisracketen på hylla i en alder av 26 år.

&lt;b&gt;I GLANSDAGENE:&lt;/b&gt; Svenske Björn Borg. Foto: NTB Scanpix
<b>I GLANSDAGENE:</b> Svenske Björn Borg. Foto: NTB Scanpix Vis mer