Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legenden Buffon forlater Juventus etter 17 år i klubben

Den italienske fotballegende Gianluigi Buffon (40) bekreftet på en pressekonferanse torsdag at han forlater Juventus etter 17 år i klubben.

FERDIG: Juventus-keeper Gianluigi Buffon (høyre) gir seg i storklubben. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix
FERDIG: Juventus-keeper Gianluigi Buffon (høyre) gir seg i storklubben. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen var ventet å varsle sin avgang på en pressekonferanse torsdag, etter å ledet Juventus som kaptein til klubbens sjuende strake Serie A-tittel og fjerde strake cupgull denne sesongen.

Buffon avslutter Juventus-karrieren lørdag mot Hellas Verona. Det blir hans 640. kamp i Serie A.

Buffon sa på pressekonferansen at han ikke har bestemt seg for å legge opp. Ifølge keeperen har det tikket inn flere fristende tilbud de siste dagene.

- Det var kun to uker siden jeg egentlig hadde tenkt å slutte med fotball, men så kom det tilbud både på og utenfor banen, sa Buffon.

Flere tilbud

40-åringen vil ta en avgjørelse i løpet av få uker.

- Jeg har tilbud fra flere andre klubber.

Buffon, som har flest landskamper for Italia med 176, kan ta sitt internasjonale farvel 4. juni i en landskamp mot Nederland.

Debuten fikk han allerede som 19-åring da han fikk et innhopp mot Russland i en VM-kvalifiseringskamp i oktober 1997. Det største høydepunktet kom da han hjalp «Gli Azzurri» til VM-gullet i 2006.

Rekorder

Buffon, som debuterte i Serie A for Parma i 1995, fikk 169 kamper for klubben som i 2015 ble slått konkurs og deplassert i Serie D.

Siden overgangen til Juventus i 2001 har burvokteren stabilisert seg som en av verdens beste keepere over flere år.

I 2006 var han involvert i skandalen som rystet italiensk fotball da flere spillere, inkludert Buffon, ble anklaget for å spille på Serie A-kamper. Buffon lot seg frivillig avhøre av italienske myndigheter, men nektet for å ha plassert spill på kamper i Italia. Han ble senere frikjent, men ble likevel med Juventus ned i Serie B da laget ble deplassert etter skandalen.

Siden da har Buffon høstet en haug med utmerkelser og priser og satt flere rekorder i både klubb og serie. Buffon har blant annet rekorden for antall minutter på rad uten å slippe inn mål med 974 i Serie A. Han har holdt nullen i 300 av sine 655 tellende kamper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!