Legenden får bestemme sin egen lønn, og hvor mye han skal spille

- Det skal ikke stå på pengene.

BLANKO: Finske Teemu Selänne kan nærmest fylle ut sin egen kontrakt dersom han signerer for den finske klubben Jokerit. Foto: AP Photo/Jae C. Hong / NTB Scanpix
BLANKO: Finske Teemu Selänne kan nærmest fylle ut sin egen kontrakt dersom han signerer for den finske klubben Jokerit. Foto: AP Photo/Jae C. Hong / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Når den finske ishockey-legenden Teemu Selänne skal i forhandlinger med KHL-klubben Jokerit, har han mildt sagt gode kort på hånda.

- Teemu bestemmer En av klubbens eiere, Roman Rotenberg, har gjort det klart at det ikke er pengene som skal stå i veien for en eventuell kontrakt.

- Teemu bestemmer selv, men det kommer ikke til å stå på pengene, sier han.

Nå er det også klart at 44-åringen selv kan bestemme hvor mange kamper han vil spille. Et alternativ er å bare spille hjemmekamper for å slippe reisene i ligaen.

- Jeg har fått frie hender til å bestemme hva jeg skal gjøre og hvor mange kamper jeg vil spille. Alt er mulig. Jeg har lovt å tenke over avtalen, men mindre spilletid trenger ikke nødvendigvis å være positivt. Det er vanskelig å bare spille halvparten av kampene, sier han til avisa Ilta-Sanomat.

- En ære Finnen avsluttet sin NHL-karriere i vår da Anaheim Ducks røyk ut av Stanley Cup mot laget som senere skulle løfte trofeet, Los Angeles Kings.

Han blir dermed stående med imponerende 1451 grunnserie-kamper, 684 mål og totalt 1457 poeng i løpet av sin NHL-karriere.

I forrige uke ble det klart at Selänne skal hylles med en markering den 11. januar i Ducks' hjemmearena, Honda Center.

- Det er en ære. Hele organisasjonen har gjort Anaheim til en spesiell plass for meg og min familie. Jeg ser fram til å dele den spesielle kvelden med våre fans som har behandlet med så godt i alle årene jeg har spilt her, sa han da.