Legenden forklarer den hodeløse taklingen: - Rooney stoler ikke på forsvaret sitt

Roser spissens moral.

RETT UT: Med over en halvtime igjen av lørdagens kamp så Wayne Rooney rødt etter en hodeløs takling på gjestenes Stewart Downing. Alan Shearer mener grunnen til involveringen er at kapteinen ikke stoler på sitt eget forsvar. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
RETT UT: Med over en halvtime igjen av lørdagens kamp så Wayne Rooney rødt etter en hodeløs takling på gjestenes Stewart Downing. Alan Shearer mener grunnen til involveringen er at kapteinen ikke stoler på sitt eget forsvar. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Wayne Rooney har fått så hatten passer etter nedsparkingen av Steward Downing mot West Ham på lørdag.

Den tidligere Liverpool-vingen satte fart mot hjemmelagets forsvar, og kapteinen bestemte seg for å stoppe Downing på høyst ureglementert vis.

I øyeblikket virket taklingen hodeløs, og om man ser på bildene fra kampen virker det enda merkeligere da Manchester United hadde fire spillere bak ballen mot to West Ham-spillere. Likevel valgte Rooney å klippe ned Downing rett foran øynene på dommer Lee Mason.

- Stoler ikke på forsvaret Alan Shearer skriver i sin spalte i The Sun at det er tilliten til de fire bak som var grunnen til at United-stjerna valgte å ta saken i egne hender.

- Det var ikke sånn at Downing hadde fri bane mot mål. Det var flere forsvarsspillere han måtte ta seg forbi, men Rooney stoler ikke på forsvaret sitt. Det var derfor han satte inn taklingen, sier Shearer.

Han fortsetter riktignok med å rose Rooneys arbeidsmoral, og peker på at resten av laget må begynne å jobbe like hardt som spissen.

- Problemet er at Rooney forsøker å gjøre alles jobb. Taklingen på Downing var en deperat handling.

Beklaget Hovedpersonen selv var raskt ute med en beklagelse etter utvisningen som kunne kostet laget hans dyrt. Han mener også at det røde kortet var helt korrekt.

- Selvfølgelig gjorde jeg det (beklaget seg). Det var sannsynligvis riktig avgjørelse, sier Rooney ifølge BBC.

United må klare seg uten sin kaptein og stjernespiss i de neste tre kampene. Rooney forteller at han ikke vil anke det røde kortet. Dermed kan han først returnere til derbyet borte mot Manchester City 2. november.

- Jeg så at West Ham-spilleren forsøke å kontre, og jeg prøvde å bryte opp spillet. Men jeg gjorde en feilvurdering. Jeg er bare takknemlig for at guttene klarte å holde på ledelsen, sier Rooney.