Legenden håpet laget hans skulle mislykkes etter den kontroversielle vrakinga

- Det var en skikkelig råtten følelse.

LEGENDE: Landon Donovan forteller at han ikke akkurat unte USA alt vel rett etter vrakingen fra VM-troppen, men at han etter hvert kom på bedre tanker. Foto: Harry How/Getty Images/AFP/NTB SCANPIX
LEGENDE: Landon Donovan forteller at han ikke akkurat unte USA alt vel rett etter vrakingen fra VM-troppen, men at han etter hvert kom på bedre tanker. Foto: Harry How/Getty Images/AFP/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få med deg alt i VM direkte

(Dagbladet): USA har overgått de fleste forventninger ved å ta seg videre fra gruppa med Tyskland, Portugal og Ghana, og nå venter Belgia i morgendagens åttedelsfinale.

Landon Donovan, en av landets største fotballspillere gjennom tidene, gleder seg over den amerikanske suksessen. Men sånn har det ikke alltid vært.

32-åringen ble nemlig vraket til årets VM av Jürgen Klinsmann, og det fikk fram uventede følelser i mannen med 156 landskamper for USA.

- En råtten følelse Donovan forteller til Los Angeles Times at han i tiden etter vrakingen håpet laget skulle spille dårlig.

- Jeg skal være brutalt ærlig. Da jeg så dem spille mot Aserbajdsjan tenkte en del av meg: «Jeg håper det ikke går bra i dag». Jeg trodde det ville føles godt om vi vant 1-0 og laget spilte dårlig, sier han.

Heldigvis kom han raskt på bedre tanker og innså at han ikke kunne la misnøyen over vrakingen prege ham på den måten.

- Jeg våknet opp dagen etter - det var en skikkelig råtten følelse. Det er en dårlig måte å leve på, og det hjelper verken meg eller laget, sier han.

Ny rolle Donovan har allerede rukket å være med i tre verdensmesterskap, men ble altså veid og funnet for lett til å bli med i nummer fire. Det er nye og yngre krefter som dominerer på Klinsmanns lag - krefter Donovan nå roser i sin nye rolle som ekspert for tv-kanalen ESPN.

- Jeg elsker å spille med dette laget og for dette laget. Jeg akter ikke å la skuffelsen ødelegge tre-fire uker med fantastiske opplevelser.

Men overgangen til ekspertrollen har ikke bare vært enkel. Donovan forteller at spesielt den første kampen fikk fram mange følelser i ham.

- Den første kampen mot Ghana var vanskelig og det var veldig følsomt. Men dette er jobben min. Det er dette de betaler meg for å gjøre, sier han.

Legendarisk Men det har ikke vært bare bekmørkt på forsommeren for Donovan. I slutten av mai tok han nok en rekord.

32-åringen scoret to ganger da LA Galaxy slo Philadelphia 4-1. Dermed er Donovan oppe i 136 scoringer i den nordamerikanske eliteserien. Rekorden kom bare dager etter at Donovan ikke fikk plass i Jürgen Klinsmanns 23-mannstropp til Brasil-VM.

 - Det har vært noen følelsesladde dager. Det har gått både ned og opp igjen, sa Donovan da.

Nå ønsker han sine landsmenn alt vel mot Belgia i morgen. Den kampen starter klokka 22.00.

Få med deg alt i VM direkte

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer