Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Formel 1

Legenden raser: - De er jo ikke nakne

Formel 1-legenden Niki Lauda (69) forstår ikke hvorfor «grid girls» ble fjernet fra sporten.

AVSKAFFET: Tradisjonen med «grid girls» ble fjernet fra Formel 1-sporten før sesongen. Her fra et Formel 1-løp i Tyrkia i 2007. Foto; NTB scanpix
AVSKAFFET: Tradisjonen med «grid girls» ble fjernet fra Formel 1-sporten før sesongen. Her fra et Formel 1-løp i Tyrkia i 2007. Foto; NTB scanpix Vis mer

Før sesongen ble det slutt på såkalte «grid girls» i Formel 1-sporten. «Grid girls» gikk ut på banen før start og anviste den enkelte førers nummer. Og de hadde ikke alltid like mye klær på seg.

Tidligere verdensmester Niki Lauda forstår ikke hvorfor det ble slutt på den årelange tradisjonen.

REAGERER: Niki Lauda. Foto: NTB scanpix
REAGERER: Niki Lauda. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg skjønner ikke hvorfor det ble opphevet. Amerikanerne mente åpenbart at de måtte ryke i forbindelse med #metoo-kampanjen, tordner Lauda overfor Wirtschaftswoche.

- «Grid girls» er jo for guds skyld ikke nakne. I Østerrike har vi Dirndl, sier østerrikeren, og sikter til den bunadsliknende drakta som ikke er fremmed for å vise litt former.

«Grid girls» og «podium girls» forsvant i forbindelse med at det amerikanske selskapet Liberty Media kjøpte rettighetene til Formel 1 fra Bernie Ecclestone for rundt ett år siden.

- Vi synes ikke det er passende eller relevant for Formel 1 og våre tilhengere, gamle og nye, verden over, erklærte kommersiell direktør Sean Bratches i januar.

Mange mener tradisjonen bare har vært show og underholdning. Andre igjen synes det har vært en idiotisk tradisjon - nesten kvinnefornedrende - og ikke har noe med sporten å gjøre. Niki Lauda, som ble verdensmester tre ganger og er Mercedes-deleier, mener det er synd.

Til helga arrangeres Monaco Grand Prix. Ifølge den danske avisa Ekstra Bladet har man ikke planer om å fjerne alle former for kvinner her. Michel Boeri er ansvarlig for Formel 1-løpet i Monte Carlo, og ifølge Boeri kommer de til å ha en form for «kommunikasjonsvertinner».

- Våre amerikanske venner mener det er et problem at vi bruker unge kvinner til å reklamere for produkter. Men våre vertinner er utdannet fra modell- og PR-skoler, og får lønn for å være her. De er vakre og en del av Formel 1-landskapet. Hvorfor i all verden skal vi frata 30 jenter muligheten til å tjene penger? sier Boeri til Auto Motor und Sport.

Briten Lewis Hamilton leder for øvrig Formel 1-sammendraget foran Sebastian Vettel (Tyskland) og Valtteri Bottas (Finland).

AVFEID: Medhi Benatia fikk soleklar beskjed fra de to fotomodellene om å holde labbene unna. Les hele saken her: https://goo.gl/XqnpZN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media