MÅL: Keisuke Honda feiret sammen med Shinji Okazaki. Foto: Action Images / Marcos Brindicci
MÅL: Keisuke Honda feiret sammen med Shinji Okazaki. Foto: Action Images / Marcos BrindicciVis mer

Jevnspilt mellom Japan og Senegal

Legenden reddet Japan

Keisuke Honda trengte bare fem minutter på å berge poeng for hjemlandet. Han er nå den mestscorende asiaten i VM-historien.

  • Japan - Senegal 2-2 (1-1)

Senegal er tilbake i VM for første gang siden det legendariske 2002-laget sjarmerte en hel verden.

«Løvene» var det eneste afrikanske laget som startet årets VM med seier, da Polen ble beseiret på overbevisende vis.

Japan stakk også av med tre poeng fra den første kampen, da de fikk spille med en mann mer i nesten hele kampen mot Colombia. Og det ble en jevnspilt batalje mellom de to gruppelederne.

Mané-scoring

Allerede etter 11 minutter åpnet Sadio Mané målkontoen. Senegals største stjerne har levert jevnt og trutt for Liverpool denne sesongen, og søndag ga han hjemlandet en drømmeåpning på kampen.

En svak klarering endte opp i beina til Youssouf Sabaly, som løsnet skudd. Eiji Kawashima vil nok ikke være fornøyd med sin egen involvering, for keeperens utboksing gikk rett i foten til Mané, som slapp å gjøre noe mer for å få ballen i nota.

Senegal har ikke tapt noen av de 14 siste kampene som Mané har scoret i, og om oddsen ikke hadde tippet i Japans favør før kampstart, så det enda verre ut nå.

Utlikning

Japan ga imidlertid alt de hadde for å komme tilbake i kampen. og ti minutter før pause lykkes de.

«Samurai Blue» har vendt tilbake til en mer ballbesittende stil under lagets nye manager, Akira Nishino.

- De siste dagene har jeg bedt spillerne om å vokse fem centimeter og legge på seg fem kilo. Det klarte de ikke. Derfor skal vi i stedet prøve å vinne ved å bruke ballen godt, spøkte treneren før søndagens kamp.

Taktikken viste seg effektivt mot de fysisk mer robuste senegaleserne.

Venstreback Yuto Nagatomo gikk på et sugende løp langs kanten, tok elegant med seg ballen inn i feltet, og overlot den til Takashi Inui. Kantspilleren la til rette og skrudde ballen presist ned i det lengste hjørnet.

Inui kan se tilbake på en strålende sesong i Eibar, og har nå blitt snappet opp av Real Betis.

Amatørfeil

Japan fortsatte det gode spillet etter pause, og burde også tatt ledelsen en halvtime før slutt.

Hiroki Sakai slo inn i feltet langs bakken, og Yuya Osako skulle bare styre innlegget i mål. Spissen hadde løpt seg fri fra Senegals forsvar, men i avslutningsøyeblikket bommet Osako rett og slett på ballen.

Noen få minutter seinere traff Inui tverrligger for Japan, som virkelig hadde fått kampen inn i sitt spor.

Senegal slo imidlertid tilbake.

Mestscorende

20 minutter før slutt fant et innlegg veien helt til bakerste stolpe. M’Baye Niang flikket ballen videre, og 19 år gamle Moussa Wague banket Senegal i føringen igjen.

Mot spillets gang, men til stor glede for spillerne og Senegal-fansen. Gleden ble derimot kortvarig.

Japan viste nok en gang hva som bor i dem, og slo tilbake nok en gang. Keisuke Honda hadde blitt byttet inn bare fem minutter i forveien, og legenden hadde en umiddelbar påvirkning på kampen.

Senegals keeper rotet det til på et innlegg, og ballen fant veien til Inui. Han slo inn igjen til Honda, som eskorterte ballen i mål. Det gjorde spissen til tidenes mestscorende asiat i VM-historien. Han har fire mål på ni VM-kamper i sin lange karriere.

Både Japan og Senegal står nå med fire poeng. Det er fire flere enn Polen og Colombia som møtes seinere i kveld. Spenningen kommer til å leve helt inn i gruppe H.