Magic Johnson om hvorfor han forlot LA Lakers

Legenden skuffet: - Forræderi

Magic Johnson går til angrep på sin tidligere kollega i Los Angeles Lakers og mener han var ute etter jobben hans.

UENIGE: Magic Johnson anklager sin tidligere kollega i Los Angeles Lakers, Rob Pelinka for å ha ønsket å ta jobbben hans. Foto: Steve Mitchell-USA TODAY Sports/NTB scanpix
UENIGE: Magic Johnson anklager sin tidligere kollega i Los Angeles Lakers, Rob Pelinka for å ha ønsket å ta jobbben hans. Foto: Steve Mitchell-USA TODAY Sports/NTB scanpixVis mer

Da Lebron James byttet ut Cleveland Cavaliers for andre gang i sin karriere før årets NBA-sesong og signerte med historiske Los Angeles Lakers, virket det som at storlaget igjen skulle være med og kjempe i toppen etter flere tunge sesonger.

Sesongen før hadde nemlig en av Lakers' aller største spillere gjennom tidene, Magic Johnson, tatt over sjefsposisjonen som sportslig leder i klubben. Med seg fikk han med seg en av idrettens mektigste agenter, Rob Pelinka, som sin høyre hånd.

Johnson var en viktig årsak til at James tok turen vestover, men etter en uhyre skuffende sesong, hvor Lakers ikke kom til sluttspillet og endte med flere tap enn seire, valgte han å trekke seg fra jobben på dagen, til stor overraskelse for alle, inkludert James.

Johnson fortalte ingen om sin avgjørelse før han holdt en impromptu pressekonferanse og fortalte at han var ferdig.

- Forræderi

Nå har «Magic» for første gang fortalt bakgrunnen for at han tok det overraskende valget i april. Han forteller om en ukultur og prestisjerivalisering innad i laget, som han ikke følte han kunne være del av lenger.

Til ESPNs talkshow «First Take» forteller 59-åringen at han følte seg forrådt av Pelinka underveis i sesongen.

- Jeg begynte å høre at «Magic jobber ikke hardt nok», «Magic er ikke på kontoret». Jeg likte ikke at de tingene ble sagt bak ryggen min, fortalte Johnson.

Johnson forteller videre at han hadde blitt advart av andre om at Pelinka kom til å oppføre seg slik.

- Om du skal snakke om forræderi, er det bare snakk om Rob. Jeg hadde det ikke gøy da jeg møtte opp, jeg visste at han ville ha jobben min, sa den tidligere storspilleren på talkshowet.

- Om du ønsker å utheve deg selv, er jeg helt med på det. Men det er en måte å gjøre det på, og det er ikke å snakke nedlatende om ham som er sjefen din, fortsatte Magic.

Med til historien hører det at Johnsons rolle i Lakers ikke har blitt utfylt av en ny person og at Pelinka nå har tatt over rollen som sjef for basketballdelen av lagets organisasjon.

Verste periode i Lakers-historien

Flere NBA-eksperter mener det slett ikke var en tilfeldighet at Johnsons utspill kom akkurat denne mandagen. Bare noen timer seinere holdt nemlig Lakers en pressekonferanse for å introdusere Frank Vogel som sin nye trener.

Der ble fokuset Johnsons kommentarer om Pelinka, og ikke den nye treneren. Sportssjefen sier kommentarene til sin gamle sjef, «rett og slett ikke er sanne».

- Det er nedslående å høre at han tror på en misoppfattelse. Men min jobb er ikke å bekymre meg over hva andre sier eller tenker om meg som person, svarte Pelinka ifølge New York Times.

Som Johnson har Pelinka et sterkt bånd til Lakers fra før. Den tidligere storagenten representerte nemlig en av Lakers' andre storheter, Kobe Bryant, gjennom hele hans karriere og sørget for å gjøre ham til en av sportens største navn.

Det var med Bryant som ledestjerne at Lakers vant sine siste NBA-titler, men fra hans siste år har de slitt stort. De står med nest flest NBA-trofeer gjennom tidene, ett færre enn Boston Celtics, men har nå ikke vært til et sluttspill siden 2013.

For to år siden sparket lageier Jeanie Buss sin egen bror Jim fra stillingen som sportslige leder. Inn kom Johnson og Pelinka, men heller ikke de har klart å snu skuta for Lakers, som nå er inne i sin lengste periode uten sluttspillopptredener i lagets historie.

Kritikk

Johnson la basketskoene på hylla i 1991, samtidig som han annonserte at han var HIV-positiv, men gjorde comeback og var en del av det historiske amerikanske basketballaget, bedre kjent som «the Dream Team» som tok OL-gull i Barcelona i 1992.

Etter basketballkarrieren har Johnson blitt en svært suksessfull businessmogul og er blant annet deleier i det kvinnelige basketballaget Los Angeles Sparks og baseballaget Los Angeles Dodgers. Johnson fikk kritikk underveis in sin tid i Lakers for at han hadde for mye fokus på sine andre interesser.

Selv mener Johnson at det var for mange som ønsket å få sin mening hørt i Lakers til at ting skal fungere optimalt der. Blant annet skal daglig leder Tim Harris, ha blandet seg inn i det sportslige da Johnson ønsket å sparke trener Luke Walton forrige sommer.

- Noen er nødt til å være sjefen der, det er for mange som har et ord med i laget, kritiserer Johnson i intervjuet.