Legenden tapte: Datterens avskjedsbrev om alkoholen

«Til slutt vant den forferdelige sykdommen.»

JOCKEYLEGENDE. Pat Eddery vant omtrent alt på hesteryggen. Men tomheten som fulgte, da han la opp, mestret han ikke. Foto: NTB/Scanpix
JOCKEYLEGENDE. Pat Eddery vant omtrent alt på hesteryggen. Men tomheten som fulgte, da han la opp, mestret han ikke. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Jockeylegenden Pat Eddery tapte tirsdag kampen mot alkoholen.

Han ble 63 år.

Hans datter Natasha har skrevet et rørende avskjedsbrev, som hun har lagt ut på sosiale medier.

Hun skriver blant annet:

«Jeg er fylt av sorg over at min far ikke er her lenger. »

« Min søster, bror og jeg var klar over at vi kom til å miste ham til sin demon alkoholen. Det er så trist at hans avhengighet var så sterk, at han ikke maktet å bekjempe den.»

«Han var en fantastisk jockey. Jeg er så stolt over det han presterte. Han var en fantastisk far og ektemann. Men til slutt var det den forferdelige sykdommen som vant.»

- Ikke min far «Jeg tenker ikke på ham som alkoholikeren. Ikke den mannen. Han var ikke min far. Min far var snill, søt, omsorgsfull. Og selv om han ikke sa så mye. Så vet jeg at han følte en sterk kjærlighet for oss. »

Til BBC Radio sa hun at selv om hun visste hvordan dette ville ende, var hun i sjokk da hun fikk beskjeden.

Om alkoholisme sa hun følgende til radkokanalen:

- Det snakkes mye om hvor farlig tobakk er. At det tar liv. Alkoholen er mye verre. Den tar også liv. Og den forandrer personligheten til det verre. Det kan være et rent mareritt å leve med en alkoholiker.

Om hvorfor hun gikk ut offentlig med farens sykdom forklarer hun:

- Jeg valgte å gå ut med det, for muligens å hjelpe andre i tilsvarende situasjon som min far var i. Alkoholen tar liv. Min fars far døde av samme sykdom bare ett år eldre enn min far. Kanskje kan dette hjelpe noen til å komme seg ut av den forferdelige situasjonen.

Sluttet å se ham Natasha sluttet å oppsøke sin far. Hun orket det rett og slett ikke.

Hun forteller:

- Den siste gangen jeg så min far, var da jeg kjørte ham hjem fra et opphold på rehabilitering. Han startet å drikke umiddelbart, da han kom hjem. Det var da jeg bestemte meg. Selv om det var en svært tung avgjørelse. Men vi holdt kontakten på telefon.

Hun avsluttet intervjuet slik:

- Vi er takknemlige for de gode stundene vi fikk sammen. Min var var en godt menneske. Jeg fikk den beste oppveksten et menneske kan ønske seg.

Spesiell kjemi Willie Carson er en kollega fra glansdagene. Han var også en personlig venn av Pat Eddery. Han forteller at problemene vokste over hodet på ham, da han la opp som jockey.

Han beskriver sin venn som et under, som hadde en helt spesiell kjemi med hestene. Han sier at Pat Eddery gjerne slo ham med en hest som var svakere, enn den han selv red.

- Det ble en tomhet i tilværelsen hans da jockeykarrieren var over. En tomhet han dessverre fylte opp med alkohol, sa Willie Carson.