Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legenden Totti legger opp

Slutt for Roma-spilleren etter sesongen. 

SNART FARVEL: Romas Francesco Totti tar en selfie i forbindelse med kampen mellom Lazio og Roma. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix
SNART FARVEL: Romas Francesco Totti tar en selfie i forbindelse med kampen mellom Lazio og Roma. Foto: AP Photo/Gregorio Borgia/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det er Romas påtroppende sportsdirektør Monchi som melder på en pressekonferanse i dag at Francesco Totti (40) legger opp etter sesongen.

- Når det gjelder Totti så visste jeg at han hadde en avtale med klubben om at dette skulle bli det siste året hans som spiller, og så ville han begynne jobben som direktør, sier Monchi ifølge Football Italia.

Totti har spilt i Roma i hele sin profesjonelle karriere, som strekker seg tilbake til 1992. Han skrev under på en ny ettårskontrakt med den italienske klubben før inneværende sesong.

- Jeg ønsket meg virkelig denne kontrakten. Den representerer det at jeg har oppfylt drømmen min. Jeg ønsker å bare spille i en drakt hele min karriere, Roma sin, sa Totti da.

Fremtiden til Totti virket lenge usikker på grunn av flere småfeider med Roma-trener Luciano Spalletti. Denne sesongen har han spilt 15 Serie A-kamper og har blitt benyttet mest som innbytter.

- Han er Roma

Etter 28 år er det altså dags for å legge fotballskoene på hylla. Nå venter altså nye oppgaver for 40-åringen: direktør i Roma.

Det gleder Monchi.

- Francesco er Roma, jeg ønsker å jobbe så tett på ham som mulig. Jeg ønsker å lære bare en prosent av alt det han vet, sier Monchi, som kommer fra jobben som sportsdirektør i den spanske klubben Sevilla.

Blir ikke trener

Totti har tidligere uttalt at det å bli trener er helt uaktuelt for 40-åringen.

- Jeg tenker på framtiden min, og jeg har nesten bestemt meg. En avgjørelse vil komme i mai eller juni. Jeg har tre muligheter: Fortsette å spille, bli styremedlem i Roma eller slutte helt med fotball og gjøre noe annet, sa Totti under det italienske talkshowet L'Intervista i mars.

- Jeg kommer aldri til å bli trener. Jeg liker ikke å være én mot 30. Spillerne kan være så svikefulle.

Totti er en av få superstjerner som har tilbrakt mesteparten av karrieren i én klubb. I en tid der spillere gjerne skifter klubber flere ganger i løpet av noen tiår, har Totti avslått alle andre tilbud og blitt værende i hovedstadsklubben.

Totti vant aldri mye mer Roma, men han vant Serie A med klubben i 2001. Veteranen sier samtidig at det er to ting han synes er synd at han aldri fikk oppleve:

- Jeg angrer på at jeg ikke fikk spille med Ronaldo (den brasilianske) og at jeg aldri vant Champions League med Roma.

Romas siste seriekamp er hjemme mot Genoa 28. mai. Det er ventet at det vil bli en emosjonell kveld for både spillere og supportere i det som sannsynligvis blir Francesco Tottis avskjedskamp.