Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legendene fikk hakeslepp av Ødegaard: - Hva?!

I kveld skal Martin Ødegaard forsøke å sjokkere Spania. Det ville ikke vært første gang.

ØDEGAARD: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper under dagens pressekonferanse på Ullevaal. Video: NTB Scanpix Vis mer
  • Norge - Spania, 20.45

Det norske folk setter sin lit til at Martin Ødegaard skal vise vei når Norge møter Spania, i den viktige EM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Spania på Ullevaal i kveld.

Han har, siden han sluttet seg til Real Sociedad på lån, herjet. Vakre pasninger, scoringer og en månedens spiller-pris er bevis på det. Også for det norske landslaget har han vært god.

SPESIELL PREMIE: Martin Ødegaard ble nylig kåret til månedens spiller. Video: Real Sociedad TV. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Måpende legender

For Real Sociedad har han vært så god at flere fotballegender - med lang fartstid fra spansk fotball - rett og slett måpte av noe Ødegaard har vartet opp med.

Det kommer frem i et intervju Ødegaard gjorde med den anerkjente journalisten Guillem Balague i september, som i dag ble publisert i den spanske avisa AS.

Balague intervjuet Ødegaard dagen etter 3-0-seieren over Alaves, hvor han vartet opp med en helt ellevill målgivende pasning. La oss mimre tilbake til situasjonen først:

Nordmannen slo en frekk tunnel på sin oppasser, før han spilte en perfekt vektet ball gjennom Alavés-forsvaret til Mikel Oyarzabal. Ballen nådde akkurat føttene til angriperen før keeper rakk fram, og han kunne enkelt sette inn 1-0.

Den fantastiske assisten har siden gått sin seiersgang på nettet, og du kan se den her:

Balague tok med seg klippet av denne målgivende pasningen på en galla i Madrid. Han viste klippet til Fernando Redondo, Julio Baptista, Luis García, Fernando Hierro og Xabi Prieto.

Legender, som har spilt for klubber som Real Madrid, Liverpool og Real Sociedad.

- Hva?! utbrøt de.

- Helt ærlig, det var som en reaksjon fra noen som hadde sett fotball første gang, sier Balague, som selv beskriver pasningen som «fantastisk».

Ødegaard beskriver det deretter som «et perfekt øyeblikk».

Mye på spill

Norge trenger flere perfekte øyeblikk dersom det skal bli en sjokkseier mot Spania lørdag kveld. Det norske landslaget er nærmest helt avhengige av å få med seg poeng mot Spania, som kan sikre EM-billetten med seier på norsk gress i kveld.

LEGENDE: Fernando Hierro er en Real Madrid- og Spania-legende. Foto: Shutterstock Editorial.
LEGENDE: Fernando Hierro er en Real Madrid- og Spania-legende. Foto: Shutterstock Editorial. Vis mer

Joshua King, som lot seg imponere av Ødegaard under fredagens pressekonferanse, mente at han selv og Ødegaard begge er gode nok til å spille for det spanske landslaget - en påstand som senere ble avfeid av den spanske landslagssjefen Roberto Moreno.

I kveld kan Ødegaard sørge for at Moreno må spise ordene sine.

Redondo, Bapitsta, Luis García, Hierro og Xabi Prieto vet i hvert fall hva han er kapabel til.

PS! Kampen mellom Norge og Spania sparkes i gang klokka 20.45, og vises på TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling