Legendens beskjed til Deila: - Sett Stefan Johansen på benken nå

Mener nordmannen ser sliten ut.

IKKE I SIN BESTE FORM: Stefan Johansen har slitt med å levere på toppnivå for Celtic denne sesongen. Nå bør han bli benket, mener Celtic-legenden Murdo MacLeod. Foto: EPA / STRINGER / NTB Scanpix
IKKE I SIN BESTE FORM: Stefan Johansen har slitt med å levere på toppnivå for Celtic denne sesongen. Nå bør han bli benket, mener Celtic-legenden Murdo MacLeod. Foto: EPA / STRINGER / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ronny Deila har måttet tåle mye kjeft i skotsk presse de siste månedene, etter Champions League-kvaliktapet mot Malmö, og ikke minst etter 1-3-nederlaget mot Molde i Europa League forrige uke.

Den tidligere Strømsgodset-treneren er imidlertid ikke den eneste nordmannen i Celtic som har måttet tåle kritikk denne sesongen. Stefan Johansen har nemlig også fått en god porsjon kjeft.

Johansen ble kalt for Deilas gullbarn så seint som forrige uke fordi han virker å ha klippekort på laget.

Den norske landslagsspilleren ble kåret til «Årets spiller» i Skottland forrige sesong, og denne sesongen er det en generell enighet om at han ikke er i nærheten av fjorårets standard.

Klar beskjed Selv forklarte Johansen før Molde-kampen at den svake formen skyldes en vond rygg.

- Jeg må være hundre prosent frisk. Ellers er jeg ikke på det nivået jeg ønsker å være, påpekte nordmannen.

- VRAK JOHANSEN: Det er Murdo MacLeods melding til Ronny Deila. Foto: Action Images / Reuters / Graham Stuart / NTB Scanpix
- VRAK JOHANSEN: Det er Murdo MacLeods melding til Ronny Deila. Foto: Action Images / Reuters / Graham Stuart / NTB Scanpix Vis mer

I dag får Ronny Deila den klareste beskjeden hittil om å ta grep når det gjelder landsmannen. Celtic-legenden Murdo MacLeod (57), som også har spilt i blant andre Borussia Dortmund, gir den norske treneren klar melding.

- Johansen må benkes - og jeg ville ikke kalt det vraket, men hvilt, sier MacLeod til Daily Record.

- Det største problemet er at Celtic har flere viktige kamper framover. Det er vanskelig for en manager å droppe en spiller han liker, men laget må komme først, og Johansen har ikke spilt bra, så det kan påvirke spillerne rundt ham, sier Celtic-legenden videre.

- Jeg tror det kunne gitt laget en energiinnsprøytning. Det er egentlig utrolig at vi snakker om det. Da Johansen kom til klubben var han veldig nyttig. Han var knallbra forrige sesong. Men nå er han bare en skygge av den spilleren han var sist sesong.

Commons raste MacLeod tror samtidig at Deila mulige favorisering av Johansen kan vært noe av grunnen til at Kris Commons reagerte med sinne da han ble tatt av banen i Molde-tapet.

- Når det er sagt, så var det Commons gjorde helt uakseptabelt. Han skulle bare gått bort til benken, satt seg ned og latt Celtic-fansen reagere, sier MacLeod.

Den tidligere storspilleren blir tydeligvis ikke hørt av Deila, i hvert fall ikke ennå. Stefan Johansen spite nemlig fra start da Celtic slo sterke Hearts 2-1 på bortebane i den skotske ligacupen i kveld.

Også Celtics neste kamper blir viktige. På lørdag møter Glasgow-laget andreplasserte Aberdeen i serien og torsdag neste uke tar laget i mot Molde i Europa League.

De kampene blir viktige for Deila - uansett om Johansen benkes eller ikke.