Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bobby Moore:

Legendens ekskone slakter FA: - Behandlet Bobby Moore skammelig

VM-helten fra 1966 følte seg avvist.

VAR GIFT: Bobby Moore med sin daværende kone Tina på et bilde fra juli 1966. Foto: NTB Scanpix
VAR GIFT: Bobby Moore med sin daværende kone Tina på et bilde fra juli 1966. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bobby Moore, kaptein for laget som vant VM i 1966, ble behandlet skandaløst av Englands fotballforbund etter at karrieren var over, hevder legendens ekskone.

Moore var kaptein da England tok sin hittil eneste VM-tittel i fotball med 4-2-seier over Vest-Tyskland i finalen på Wembley. Etter at han avsluttet sin aktive karriere i 1978, hadde han kun tre managerjobber på lavere nivå i engelsk fotball.

Tina Moore, som fikk to barn med fotballegenden, hevder FA kunne gjort mer for eksmannen, som døde i 1993 bare 51 år gammel.

- Han var dypt deprimert, sier hun i et intervju med magasinet The Radio Times.

- Han hadde mye stolthet i seg, men følte seg samtidig avvist, forvirret. Det er opprørende hvordan FA behandlet ham, en skandale, fortsetter Tina Moore.

Hun finner liten trøst i at den tidligere ektemannen er hedret etter sin død. Blant annet står en seks meter høy statue av ham utenfor nye Wembley, som åpnet i 2007.

- Det er vel og bra at det finnes statuer av ham nå, men det burde skjedd mens han levde. Han trakk seg inn i seg selv, sier hun.

Englands Fotballforbund har tidligere medgitt at Moore, som spilte 108 landskamper i sin karriere, ikke ble behandlet med den respekten han fortjente.

- Jeg er klar over at FA er blitt kritisert for behandlingen av Bobby etter at han la opp, sa styreformann David Bernstein i 2013.

- Det gjør meg trist at så er tilfellet, og selv om jeg ikke kan svare for det som skjedde den gangen, er det åpenbart at organisasjonen vår kunne gjort mer, tilføyde han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling