Den nye tennisgenerasjonen:

Legendens slakt: - Han har helt klart lov til å si det

Snart skal en ny generasjon ta over tennisverden, men foreløpig er de sjanseløse mot de tre store. Casper Ruud håper å være en av dem som dominerer i tiden etter Federer, Nadal og Djokovic.

SUPERTALENT: Casper Ruud satser knallhardt mot toppen av tennisverden. Nordmannen kan være en av dem som skal dominere sporten i årene som kommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SUPERTALENT: Casper Ruud satser knallhardt mot toppen av tennisverden. Nordmannen kan være en av dem som skal dominere sporten i årene som kommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Ruud - Isner i Wimbledon fra ca. kl 17.

- Jeg husker at vi snakket om det samme for fem år siden. Jeg vet ikke om nordmenn forstår det, men tennis er svært fysisk og det er mange skader. At de fortsatt kan holde på på denne måten, er helt utrolig, sier Eurosport-kommentator Christer Francke.

Om noen år vil tennisen gå inn i en ny tidsregning. Roger Federer er 37 år, Rafael Nadal 33 år og Novak Djokovic 32 år. De tre har vært aktive i samme periode, men har likevel klart å bli tidenes tre mestvinnende tennisspillere med henholdsvis 20, 18 og 15 Grand Slam-titler.

Samtlige er derimot inne i noen av sine siste sesonger på tennisbanen. En ny generasjon banker på døra, klare til å ta over. Men først må de tre unikumene gi seg.

- Skal gjøre alt for å klare det

I løpet av det siste tiåret er det bare tre andre spillere som har vunnet en Grand Slam-turnering. Francke tør ikke å spå når, men tror en endring i verdenstoppen er i anmarsj.

- Ja, det tvinger seg fram. Det generasjonsskiftet må skje snart. De tre har dominert i så mange år, men til slutt blir de for gamle. De har en større sult enn de yngre, men en gang må det ta slutt, mener kommentatoren. Han forklarer trioens levetid med økte ressurser, og tilgang til et større medisinsk og fysisk apparat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer