Legendens triste sorti

Venstrebeinet til Gheorghe Hagi (35) kan sammenliknes med Maradonas. Hodet også dessverre. Med to gule kort på et drøyt kvarter av andre omgang forsvant Hagi ut av kampen - og Romania ut av EM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hagis 125. landskamp ble ganske sikkert også hans siste. Og på sett og vis forsvant han med stil. I hvert fall med det særpreget han har hatt gjennom 15 år med toppfotball.

  • Briljant, men ustabil. Praktfull konstruktiv i det ene øyeblikket, håpløs ødeleggende i det neste. Utvisningen i går kveld handlet mest om det siste. Selv om det var en tøff dommeravgjørelse - og slett ikke overbevisende korrekt.
  • Hagi ble definitivt holdt i trøya et tidels sekund da han spurtet gjennom straffefeltet. Og like definitivt overspilte han voldsomt i forsøket på å få straffe.

Men: Situasjonen kunne avgjort diskuteres - og tvilen burde kommet den gamle stjernen til gode. Ikke straffe - og ikke gult kort.

Men urettferdigheten var ikke stor nok til å ødelegge inntrykket av en meget fortjent seier til Italia.

Utstråling

For tre uker siden satt landslagssjef Dino Zoff som en tragikomisk figur i auditoriet på Ullevaal stadion.

Blitzlampene ga liv i mannens mange dype rynker, og selv Nils Johan Semb måtte bite tenna sammen for å la være å smile litt over den gamle keeperkjempen som satt der med en utstråling og ynde som om han hadde en sitronavling i halsen og alvorlige flekkforstyrrelser på dressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer