Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legendens ville spådom: - En helvetes kamp

Colin Jackson og svensk superagent tror det kan bli skrevet historie i kveld. Det psykologiske spillet er i gang, og Karsten Warholm mener han har gjennomskuet Rai Benjamins «amerikanske fasade».

SEIERSGUTT: Så glad ble Karsten Warholm da han vant Diamond League i Stockholm. Ryker overdelen i kveld? Foto: NTB Scanpix
SEIERSGUTT: Så glad ble Karsten Warholm da han vant Diamond League i Stockholm. Ryker overdelen i kveld? Foto: NTB Scanpix Vis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Karsten Warholm har vunnet med over ett sekund i alle Diamond League-stevnene han har stilt opp i denne sesongen. I dag lades det imidlertid opp til en sjelden hundredelsduell mot fartsfantomet Rai Benjamin.

Diamond League-finalen inneholder de aller beste utøverne på samtlige distanser, men det er Warholm og Benjamin og 400 meter hekk som har fått æren av å runde av kvelden kl. 21.44.

En hel friidrettsverden har sett fram til superduellen, og tidligere VM-vinner og OL-medaljør på 110 meter hekk, Colin Jackson, er mer gira enn noen andre.

- Det kommer til å bli fantastisk, nærmest roper den legendariske briten, med et stort smil om munnen, sier han til Dagbladet.

Jackson tror verden kan bli vitne til et historisk løp når nordmannen og amerikaneren entrer tartandekket på Letzigrund Stadion i kveld.

LEGENDE: Colin Jackson var moderator på pressekonferansen før dagens løp. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Colin Jackson var moderator på pressekonferansen før dagens løp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rekordløp?

Warholm har løpt 47.12 denne sesongen - noe som både er personlig rekord og årsbeste i verden. Benjamin har «bare» løpt 47.16, men har til gjengjeld en råsterk personlig rekord på 47.02.

Jackson tror begge kan slette sine egne rekorder, og i samme slengen komme under en magisk grense.

MANGE TALENTER: Amalie Iuel er mektig imponert over søster Maja Iuels helt spesielle talent. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Det blir en rå duell, og en helvetes kamp. Jeg tenker at de kan komme under 47 sekunder om forholdene er gode. Til informasjon er det meldt opphold og i overkant av 20 grader torsdag kveld.

Kun to mennesker har løpt under 47 sekunder tidligere. Abderrahaman Samba har personlig rekord på 46.98, mens både han, Warholm og Benjamin jakter Kevin Youngs verdensrekord på 46.78.

Psykologisk spill

Warholm og Benjamin har aldri møttes til duell tidligere, og det er stor sportslig prestisje som står på spill. Det skader heller ikke at vinneren kan bli 450 000 kroner rikere.

Opp i det hele er det også et psykologisk aspekt. Kun én måned gjenstår til VM i Qatar, og Jacksom mener kveldens finale gir en unik mulighet til å komme på innsiden av hodet til motstanderen før enda viktigere løp står på programmet.

BEVISET: Rai Benjamin etter sitt rekordløp. Foto: NTB Scanpix
BEVISET: Rai Benjamin etter sitt rekordløp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Diamond League-finalen er en mulighet til å skaffe seg et psykologisk overtak over den andre, og få mer selvtillit enn den andre. Dette er et enormt løp i den forstand. Også vil de selvfølgelig vinne Diamond League-finalen, fordi det gir deg god grunn til å skryte av deg selv.

- Amerikansk fasade

Warholm startet det psykologiske spillet allerede på onsdagens pressekonferanse. Benjamin lar seg foreløpig ikke affisere:

- Hvis man vinner nå, får man selvtilliten og troa på at man kan gjøre det igjen når vi kommer til Doha. Jeg tror det blir det viktige i morgen, bare å vinne. Det blir en selvtillitsboost for den som vinner, sier amerikaneren til Dagbladet. Benjamin har troa på at det er han som står øverst på podiet i Zürich.

Warholm er klar over at konkurransen er tøffere enn vanlig i kveld. Benjamin snakker ivrig om verdensrekordforsøk og virker selvsikker, men nordmannen tror han har gjennomskuet motstanderen.

- Amerikanere har en tendens til å ha en veldig sterk fasade, så får vi se hvordan det fungerer innvendig. Det er det som teller på startstreken. Den som vinner vil få mer selvtillit, men jeg tror ikke det vil ha noe å si inn mot Doha. Det er alltid noe spesielt med mesterskap, sier Warholm.

Svensken håper på Warholm

Samba, Benjamin og Warholm utgjør en sensasjonell trio som er i ferd med å ta 400 meter hekk til nye høyder. Førstnevnte har som nevnt den beste tiden av de tre, men mesteren fra Qatar har vært nesten totalt fraværende denne sesongen. En lårskade har satt Samba ut av spill.

- Han har lyst til å være med, for han vet at han er god nok til å konkurrere med begge de to. Tidsmessig er det de tre som er best. Alle de andre er statister. Samba, Warholm og Benjamin er udiskutabelt best, det finnes ingen andre, konstaterer Sambas agent, Daniel Wessfeldt, overfor Dagbladet.

I sin egen klients fravær, er svensken klar på hvem han holder med i superduellen i Zürich.

- Begge kan løpe lavt på 47-tallet, spår Wessfeldt, noe som kan bety personlig rekord for begge duellantene.

- Men om jeg skulle få lov til å bestemme, håper jeg Warholm vinner. Han er fra nabolandet og er en god gutt, smiler agenten.

Han har blant annet brødrene Ingebrigtsen og svenske Armand Duplantis i stallen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling