Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Legene burde stoppet ham

Marc-Vivien Foés enke mener legene burde hindret mannen i å spille semifinalen mot Colombia. -Han hadde vært syk i to-tre dager, og burde aldri spilt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sønderknuste kona til Kamerun-spilleren som kollapset og døde under FIFAs kontinentcup torsdag, avslørte lørdag at mannen hadde slitt med betydelige mageproblemer under turneringen.

En foreløpig obduksjon av den 28-årige fotballspilleren utelukket at et hjerteinfarkt var årsaken til hans dødsfall.

Ifølge kona Marie-Louise hadde Manchester City-spissen oppsøkt lege i forkant av semifinalen mot Colombia, som ble spilt i 32 graders varme i Lyon.

- Han skulle aldri ha spilt. Men han ønsket desperat å spille for sitt land i Frankrike, i hans adopterte hjemby Lyon, forteller kona. Foé hadde tidligere spilt klubbfotball både i Lens og Lyon.

Sjokk

- Legene burde stoppet ham. Han hadde dysenteri i to eller tre dager. Han hadde mageproblemer og visste at han ikke var frisk nok til å spille.

- Da han kollapset trodde jeg aldri for et øyeblikk at han ville dø. Jeg ventet på at han skulle reise seg opp, eller kvikne til på sidelinja. Familien er i fullstendig sjokk, sier Marie-Louise Foé.

Foé sto alene på midtbanen da han snaut 20 minutter før slutt plutselig kollapset. Spillere og leger ruste til for å hjelpe ham, og han ble straks båret ut av banen. Han ble erklært død like etter kampen, som Kamerun vant 1-0.

Bare minutter før Foé falt om hadde Kamerun-trener Winfried Schäfer signalisert at han ønsket å bytte ham ut.

- Både legen og jeg syntes han hadde mistet energien og at han var i ferd med å sakte ned. Men han nektet å gå av banen, sa han følte seg ok og at han ville være på banen for å sikre finaleplassen, sier landslagstreneren til avisen The Guardian.

Hyllest

Resultatene fra de toksikologiske testene av Foé er ventet å komme i løpet av de nærmeste dagene.

Søndag spiller lagkameratene finale mot Frankrike, men alle festiviteter rundt turneringen er droppet.

- Alt som ikke er fotball, slik som avslutningsseremonien, er avlyst, heter det fra FIFA-hold.

- En passende avslutning kunne være at det blir utropt to vinnere. Det er en mulighet jeg kan like. Dette blir en finale hvor kampen er av sekundær betydning, sier den franske forsvarsspilleren Mikael Sylvestre.

Kameruns spillere tenkte seg godt om før de bestemte seg for å spille. Spillerne skal være iført trøyer påført Foés navn, som en hyllest til deres avdøde lagkamerat.

(NTB-AFP)

BURDE SLUPPET: Enken etter Marc-Vivien Foés mener mannen aldri skulle spilt på grunn av sykdom.