VM-HÅP: Thomas Sørensens albue havnet ute av ledd under kampen i går, men i dag forteller Stoke-sjefen at keeperen slipper operasjon. Foto: AP/Sang Tan
VM-HÅP: Thomas Sørensens albue havnet ute av ledd under kampen i går, men i dag forteller Stoke-sjefen at keeperen slipper operasjon. Foto: AP/Sang TanVis mer

Legene dyttet Sørensens albue på plass

Dansken kan rekke VM.

||| (Dagbladet): Thomas Sørensen skadet seg da han prøvde å hindre Chelseas andre mål Stokes 7-0-tap på Stamford Bridge i går.

Den danske keeperen ble truffet av Salomon Kalous knotter, og fikk sin høyre albue ute av ledd. 33-åringen hadde store smerter på banen og ble påført oksygenmaske, før han ble sendt til sykehus.

I dag melder Stokes hjemmeside at legene på sykehuset klarte å få albuen tilbake på plass, uten å operere.

Ingenting brukket
Det er gode nyheter for Danmark, landslags-keeperen kan bli klar til VM i juni. Serieinnspurten er det verre med.

- Hvis det var nødvendig med operasjon, så hadde han fått trøbbel med VM. Så det er oppmuntrende nyheter at de fikk den på plass uten, sier Stoke-manager Tony Pulis.

Sørensen sa selv til danske B.T. i går kveld at han var glad ingenting var brukket.

- Det var først og fremst en god nyhet, for eller ville VM vært utenkelig. Jeg skal scanne albuen mandag, for det er alltid litt leddbåndskade, når noe går ut av ledd. Vi får se hvor ille det er, sier Sørensen.

SPARKET KEEPEREN: Salomon Kalou kastet seg inn med knottene og scoret Chelseas andre mål. Han traff Sørensen i samme bevegelse. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS
SPARKET KEEPEREN: Salomon Kalou kastet seg inn med knottene og scoret Chelseas andre mål. Han traff Sørensen i samme bevegelse. Foto: AFP/ADRIAN DENNIS Vis mer

I går ble det stilt spørsmålstegn ved Kalous spark som skadet Sørensen, Canal+-ekspert Lars Tjærnås mente det var «en sjokkerende avgjørelse» at målet ble godkjent.

Hadde tapt for 3. divisjonslag
Pulis sier han ikke så episoden godt, og vil ikke bruke Kalous taklingsmål som en unnskyldning. Derfor ble Stoke-lagets fridag trukket inn og spillerne må i stedet trene og se kampen på video i dag.

- Det finnes ingen unnskyldninger, vi var heldige som står med null scorede mål. Når du møter et lag av Chelseas klasse, så må du prestere som lag. Du har i hvert fall ikke råd til å ha fem-seks spillere som ikke gjør jobben. Vi kunne tapt for et 3. divisjonslag, sier Pulis.

SMERTELINDRENDE: Sørensen ble båret av banen og fikk oksygenmaske på seg. Foto: AP/Sang Tan
SMERTELINDRENDE: Sørensen ble båret av banen og fikk oksygenmaske på seg. Foto: AP/Sang Tan Vis mer