Legene iverksetter «Aksjon Hammerseng»

Legeteamet jobber med Gro.

Gro Hammerseng teller ned til EM-semifinalen, mens legeteamet jobber for å få henne så spillbar som mulig.

Norges beste utespiller er ikke klar for full kamp. En øm akilleshæl plager henne fortsatt.

Derfor legges det ned mye ressurser i «Aksjon Gro Hammerseng». Slik vil det være nesten helt fram til kampstart mot Frankrike lørdag.

Fredag kveld var det pressetreff med Gro Hammerseng som mest ettertraktet. Listen var lang.

Og gjengangerspørsmålet dreide seg om skader.

- Akillesen er noe jeg har hatt litt vondt i i flere år. Før EM var det kneet jeg var redd for. Dette er en litt annen smerte. Det er ingen tvil om at jeg er klar til lørdag og en eventuell finale. Men jeg har litt mer vondt enn jeg burde, sier Hammerseng til NTB.

- Er dette en helg der du er villig til å spille med veldig mye smerte?

- Nei, jeg har et lag (Ikast-Bording) hjemme også. Vi skal spille mot Viborg allerede 3. januar. Og er det noe man har lært seg med årene, så er det å tenke litt lenger enn nesa si.

SKADEPLAGET: Norges landslagskaptein, Gro Hammerseng, sliter blant annet med en vond akilles, og foran EM-semien mot Frankrike er det denne skaden som bekymrer landslagsledelsen mest. Her får hun tilsyn i forbindelse med gårsdagens kamp mot Ungarn. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
SKADEPLAGET: Norges landslagskaptein, Gro Hammerseng, sliter blant annet med en vond akilles, og foran EM-semien mot Frankrike er det denne skaden som bekymrer landslagsledelsen mest. Her får hun tilsyn i forbindelse med gårsdagens kamp mot Ungarn. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Landslagslege Ola Sand er optimist.

- Gro kan spille like mye som hun har gjort hittil, men vi vurderer tiltak. Lørdag avgjør vi om vi skal legge om rutinene for oppvarming for hennes del.

- Det kan bli slik at hun varmer opp på ergometersykkel. Dette kort og godt for å spare en del støt mot akillesen. Vi kommer også til å varme opp skadestedet litt ekstra, sier Sand til NTB.

Akillessenen er snaue centimeteren tykk og to og en halv centimeter bred. Tre leggmuskler har sitt feste i den.

Hammersengs skade er oppstått etter at væske fra leggen har sivet ned i ankelleddet.

(NTB)