Legg ned børsa, Frode

- DET ER SKISKYTTER jeg er, bruker Frode Andresen å si. Ja da, klart han er det. Men han bør ikke forbli det.

Jeg synes Frode Andresen heretter bør spare børsa til høstjakta, og satse fullt ut som langrennsløper.

I GÅR KLARTE Frode igjen å få skjelven på standplass. Det begynner å bli en vane. Og det finnes vel ikke lenger den øyeundersøkelse han ikke har gjennomgått for å få orden på skytesynet. Det begynner å virke nytteløst, og selv om Frode er både verdensmester og olympisk stafettmester, blir det mest nesten-resultater. Fordi han aldri får til skytinga.

I sporet er han en av de beste.

DET BØR FRODE ta konsekvensen av. I vinter hadde - uforståelig nok - ikke langrennsledelsen bruk for ham under VM. Men behovet for en skøyteløper av Frodes dimensjon vil melde seg for fullt allerede neste år.

Thomas Alsgaard har lagt opp, Tor Arne Hetland satser mest på sprint, Kristen Skjeldal begynner å dra på åra. Og da sitter langrenn igjen med Tore Ruud Hofstad og en gjeng klassiskeksperter. Og ser du på resultatene fra alle verdenscuprennene i vinter (unntatt sprint), er det bare i ett av skøyterennene at nordmenn har klart å komme blant de ti beste.

Frode Andresen er en sta herre. Så sta at han sannsynligvis nekter å gi opp skiskytinga. Det vil føles som et nederlag for ham. Og det er forståelig. Han vet hva han er god for, og ingen vet bedre enn ham selv hvor mye arbeid han har lagt ned for å nå dit han ennå ikke har nådd. Derfor ønsker han å prøve litt til. En innstilling det lyser respekt av.

LIKEVEL ER det leit å se en så flott idrettsmann ikke få ut potensialet sitt.

Det vil han få i langrenn. Skifter han beite, er Frode i verdenstoppen fra første renn.

Og herretrener Carl Henning Gran og sportssjef Bjørnar Håkensmoen bør i det minste benytte anledningen til å prøve seg på litt headhunting. De kan faktisk lokke med både gull og heder.

FOR FRODE ANDRESEN har etter min mening langt større muligheter til å vinne OL-gull i Torino om to år uten børse på ryggen.