Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Legg ned Vikersund

Utvalget foreslår i stedet å bygge gigantbakke i Rødkleiva.

(Dagbladet.no): Utvalget som har vurdert skiflygningens framtid i Norge vil legge ned Vikersund-bakken og i stedet ha skiflygningsbakke i Oslo. Grunnen til dette, skal være at Oslo planlegger å søke om VM i nordiske grener i Holmenkollen i 2011.

Foreløpig er det ikke noe krav om å ha en gigantbakke for å arrangere ski-VM, men det ventes at hopperne i framtida dropper den lille bakken og i stedet svever godt over 200 meter.

Planene i Rødkleiva er å bygge en 250 metersbakke som kan ta 100 000 tilskuere.

- Meningsløst

Men Norge har ikke plass til både en ny gigantbakke i Oslo og det gamle anlegget i Vikersund - skal vi tro utvalget. De foreslår dermed å legge ned Vikersund-anlegget.

- Det er meningsløst å legge ned en bakke der det har vært arrangert skiflygningsrenn siden 1966, sier Modum-ordører Odd Flattum til NRK.

Rapporten skal nå ut til høring, så gjenstår det å se om de luftige planene om et gigantanlegg nedenfor tryvannstårnet blir virkelighet.

PROSPEKT: Slik kan Norges nye skiflygningsanlegg se ut.
KAN BLI SLUTT: Hvis utvalget får det som de vil, blir det slutt på slike svev i Vikersund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media