SPORTENS SKYGGESIDE: Søndag sendte den tyske tv-kanalen ARD en dokumentar som hevder å ha nye bevis på at russiske trenere og utøvere fortsatt bryter kravene stilt av verdens antidopingbyrå (WADA) og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Foto: REUTERS/Eduard Korniyenko/Files/NTB Scanpix
SPORTENS SKYGGESIDE: Søndag sendte den tyske tv-kanalen ARD en dokumentar som hevder å ha nye bevis på at russiske trenere og utøvere fortsatt bryter kravene stilt av verdens antidopingbyrå (WADA) og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). Foto: REUTERS/Eduard Korniyenko/Files/NTB ScanpixVis mer

Legger fram bevis for at Russland fortsatt bryter antidopingreglene

Det kan bety at landets friidrettsutøvere går glipp av OL i Rio.

En tysk dokumentar legger fram det som skal være nye bevis på at russiske trenere og utøvere fortsatt bryter antidopingreglene. Det kan bety at landets friidrettsutøvere går glipp av OL i Rio.

Søndag sendte den tyske tv-kanalen ARD en dokumentar som hevder å ha nye bevis på at russiske trenere og utøvere fortsatt bryter kravene stilt av verdens antidopingbyrå (WADA) og Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Russland ble i november midlertidig utestengt fra internasjonale konkurranser etter at WADA gransket korrupsjon- og dopinganklager i landets friidrettsmiljø.

Dokumentaren hevder at suspenderte trenere har fortsatt å trene utøvere i isolerte provinser, i tillegg til at forbudte stoffer fremdeles flyter fritt i miljøet.

Teamet bak dokumentaren hevder de har bevis på at russiske utøvere fikk beskjed om dopingtester på forhånd.

Formannen i antidopingorganisasjonen INADO, Joseph de Pencier, mener at hvis situasjonen i Russland ikke oppklares, så burde russiske utøvere utestenges fra OL.

- Vi er svært skeptiske. Basert på det vi vet nå, så burde ikke russiske utøvere få delta i sommer-OL 2016, sier de Pencier.

Det var en dokumentar fra samme stasjon som i 2015 lå bak IAAFs valg om å suspendere Russland fra internasjonale konkurranser.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram