PUSTER UT: Aksel Lund Svindal leverte en god utfortrening fredag. I morgen venter rennet hvis værgudene spiller på lag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PUSTER UT: Aksel Lund Svindal leverte en god utfortrening fredag. I morgen venter rennet hvis værgudene spiller på lag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Dårlig vær truer VM-utforen

Legger kriseplan før VM-utfor

Lørdagens herreutfor er truet av vind og snø. Det norske laget har lagt en plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅRE (Dagbladet): De norske gutta gjennomførte en god utfortrening på den tredje og siste treningen før morgendagens renn.

På grunn av værforholdene var løypa flyttet ned, og guttene stoppet før det siste målhenget. Dermed er det ikke for mye å ta med seg fra resultatene, men vi tar dem likevel:

Dominik Paris var raskest av alle, mens Kjetil Jansrud var best av de norske. Han ble nummer fem. Svindal fulgte opp med en tiendeplass, Kilde ble nummer elleve, Windingstad nummer 22 mens Sejersted var 1.12 bak Paris på en 38. plass.

Truet av vær

I morgen kan været bli enda verre. Snø og vind truer rett og slett morgendagens renn.

I dag lå tåka tjukt over fjelltoppene som omringer Åre fra morgenen av og det lavet ned. Men da klokka nærmet seg 13.00 var sola framme igjen. Ut over ettermiddagen og fram mot morgendagen er det meldt dårligere vær igjen.

- Vi vet at det blir litt vær. Jeg tipper det blir å forberede seg på start og ta det som det kommer. I går flyttet de ned starten, men så viste seg å være den beste dagen på flere uker. Det svinger litt, sier Svindal etter dagens utfortrening.

- Hvordan påvirker det deg at det er usikkert?

- Det påvirker meg veldig lite. Alle ønsker at det skal gå etter planen. Det er best for oss, TV og de som reiser hit. Hvis det ikke blir bra forhold er det bedre å utsette, sier Svindal til Dagbladet fra toppen av det siste målhenget.

I TENKEBOKSEN: Kjetil Jansrud har ikke fått testet utforløypa ordentlig før start. Han skulle gjerne ha hatt en ordentlig gjennomkjøring i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I TENKEBOKSEN: Kjetil Jansrud har ikke fått testet utforløypa ordentlig før start. Han skulle gjerne ha hatt en ordentlig gjennomkjøring i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Norges plan

Det norske laget er stasjonert drøye 15 minutter i bil unna alpinbakken i Åre. Derfor har de laget en kriseplan hvis rennet skulle bli utsatt og utsatt.

Å sitte i en kald og fuktig teambås oppe i bakken i potensielt mange timer frister lite, og det er for langt å reise hjem til hotellet.

Derfor har det norske teamet ordnet en leilighet i målområdet, som det norske laget kan bruke hvis det blir mange timer før rennstart.

- Der har støtteapparatet vært utrolig smarte. De vet at været kan være utfordrende her og har fikset en leilighet.

- Så da blir det Play Station og sjakk?

- Haha, nei, Det er en helt vanlig leilighet med en kortstokk og litt mat så vi kan slappe av, sier Kilde.

- Det er greit å ha den basen. Men det er ikke noen fordel oss. De fleste andre lagene bor i nærheten av bakken. Det gjør likevel at vi slipper å bli sittende i fellesarealene. Det er alltid digg, sier Jansrud.

Veteranen Jansrud er sikker på at eventuelle utsettelser ikke kommer til å by på problemer for Norge:

- For oss har det ikke noe å si. Vi har kjørt noen utforrenn med utsettelser opp gjennom. Vi må bare holde oss til planen. Det verste som kan skje i morra er at vi blir sittende oppe der i seks timer uten at det skjer noe.

Klokka 19 i kveld er det lagledermøte i Åre. Der skal startnummer deles ut og erfaringen fra dagens renn blir diskutert. Spennende det, men det alle på lagledermøtet helst vil vite er hvordan været blir i morgen.

Og det vet knapt meteorologene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer