Legger lokk på gigantisk dopingavsløring i amerikansk baseball

104 spillere skal ha testet positivt i 2003.

|||Magasinet Sports Illustrated hevder at baseballstjernen Alex Rodriguez testet positivt på anabole steroider i 2003.

Magasinet siterer fire uidentifiserte kilder på at New York Yankees-stjernen avla dopingprøver som viste spor av to anabole steroider.

Rodriguez navn skal figurere på en liste over 104 baseballspillere som testet positivt for prestasjonsfremmende stoffer i 2003.

Prøvene ble gjennomført ikke for å avsløre og straffe juksemakere, men fordi ligaen ville finne ut om det var påkrevd å innføre testing. Først året etter ble det innført straffereglement for dopingbruk.

Rodriguez er verdens høyest lønnede lagidrettsutøver og ble i 2003 kåret til den mest verdifulle spilleren (MVP) i American League. Året etter skiftet han fra Texas Rangers til Yankees, og han er siden kåret til MVP to ganger til.

I desember 2007 sa han på TV-programmet 60 Minutes at han aldri har brukt anabole steroider.

Kan ikke kommentere
33-åringen nektet å kommentere saken da Sports Illustrated møtte ham på et treningssenter i Miami. Han henviste bare til fagforeningen, som legger fullstendig lokk på de omfattende dopinganklagene.

- Informasjon og dokumenter relatert til dopingtestingen i 2003 er både konfidensielle og forseglet etter rettslig kjennelse. Vi kan verken bekrefte eller benekte påstander om resultatene for enkelte spillere, og de som måtte avsløre slike opplysninger bryter mot rettens ordre, heter det i en uttalelse fra spillerforeningen.

En talsmann for Major League baseball sa lørdag at ligaen ser med bekymring på opplysningene Sports Illustrated offentliggjør, men at ligaen i henhold til tariffavtalen ikke kan kommentere testresultater fra 2003.

(NTB)