Nike gir etter for presset

Legger ned skandale-laget

Presset ble for stort mot Nike etter dopingavsløringene.

NEDLAGT: Etter avsløringene om det tvilsomme samarbeidet med suksesstrener Alberto Salazar, har Nike lagt ned sitt internasjonale stjernelag "Nike Oregon Project". Her er Salazar sammen med favorittene Mo Farah og Galen Rupp under en av gruppas mange triumfer. FOTO: AP.
NEDLAGT: Etter avsløringene om det tvilsomme samarbeidet med suksesstrener Alberto Salazar, har Nike lagt ned sitt internasjonale stjernelag "Nike Oregon Project". Her er Salazar sammen med favorittene Mo Farah og Galen Rupp under en av gruppas mange triumfer. FOTO: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er slutt på den amerikanske prestisjesatsingen Nike Oregon Project. I natt bestemte ledelsen i sportsgiganten seg for å oppløse dette stjernelaget øyeblikkelig akkurat slik varslerne i dopingsaken mot sjefstrener Alberto Salazar krevde.

Den harde dommen over metodene til Nikes suksesstrener Salazar kutter hjerterøttene til den amerikanske joggeindustrien. I år selger verdens ledende produsent av sportsutstyr joggesko for rundt 200 milliarder kroner i et globalt marked som nesten har fordoblet seg de siste ti åra.

Da passer det dårlig å bli koblet til en av de største skandalene i amerikansk friidrett.

DET var til og med en svært tett kobling. Som sjefstrener for Nike Oregon Project var Salazar selvsagt frontfiguren for friidrettssatsingen til Nike, men denne forbindelsen var langt mer hverdagslig enn et arbeidsforhold:

  • Den dokumentasjonen som er framlagt av det amerikanske antidopingbyrået (USADA) knytter den ulovlige medisinske testingen rett til topplederen i Nike.

Salazars dømte medisinske partner; doktor Jeffrey Brown, skrev underveis i denne skandaløse testingen personlig e-mail til Nike-sjefen Mark Parker om hvordan eksperimentet fungerte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer