Legger opp - venter barn

Silje Norendal (27) er ferdig som profesjonell snowboarder.

LEGGER OPP: Silje Norendal. Foto: Lise Åserud / NTB
LEGGER OPP: Silje Norendal. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snowboard-kjøreren Silje Norendal legger opp. Årsaken er at hun er gravid, det melder NRK.

- Jeg er klar for nye utfordringer, og ser frem mot å starte et nytt kapittel. Jeg kommer til å savne laget og turene verden rundt. Landslaget er en vanvittig fin gjeng, som jeg hatt det mye gøy med. Jeg har ingen planer om å forsvinne fra vintersport og har mye spennende på gang, sier Norendal i en pressemelding fra snowboardforbundet.

27-åringen har fire gull fra X-Games, samt sølv og bronse fra VM. Hun har slitt med skader de siste årene. I februar ødela hun den ene leggen, og måtte opereres.

Dagbladet har foreløpig ikke lyktes i å komme i kontakt med Silje Norendal.

Skademareritt

Dagbladet møtte Silje Norendal på seinsommeren, og allerede da var hun usikker på hva hun skulle gjøre videre. Både et lengre skademareritt og coronapandemien var store usikkerhetsmomenter.

- Hva slags muligheter har jeg videre? Det er så mye usikkerhet, at jeg ... Jeg kan ikke kontrollere det som skjer med kroppen og pandemien, så nå er jeg litt sånn at jeg må se hva som skjer, og bli kjent med en annen side av meg selv i prosessen, sa Norendal til Dagbladet da.

Norendal har vært skadet før, men kjente litt ekstra på skaden hun pådro seg i leggen i fjor vinter.

- Tidligere har jeg ikke tenkt så mye på det, men denne skaden satte en støkk i meg. Jeg har ikke fungert i hverdagen på seks måneder. Det er vondt å bare gå inn på kjøkkenet, sa Norendal.

Forlovet

27-åringen er forlovet med Aleksander Bonsaksen, som spiller på landslaget i ishockey.

Forloveden spiller i øyeblikket ishockey for den finske klubben KooKoo. Overfor Dagbladet snakket Norendal også ut om at hun savner kjæresten når de begge er på reiser på hver sin kant.

- Når han reiser, pleier jeg å dra rett etterpå. Men nå som jeg er hjemme, merker jeg at det hadde vært bedre om han hadde vært her. Det er en overgang vi kjenner på begge to. Jeg merker at jeg savner at han er her på kveldene og helgene, sa Norendal.

Bryllupet skulle etter planen stå i sommer, men ble avlyst på grunn av pandemien. Planleggingen fortsetter imidlertid mot neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer