SEIERSVANT: Esther Vergeer har vært ranket som nummer én i verden side 1999, og har ikke tapt en kamp siden januar 2003. Her returnerer hun en ball under Paralympics i London i fjor, en turnering hun selvsagt vant. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL
SEIERSVANT: Esther Vergeer har vært ranket som nummer én i verden side 1999, og har ikke tapt en kamp siden januar 2003. Her returnerer hun en ball under Paralympics i London i fjor, en turnering hun selvsagt vant. Foto: AFP PHOTO / LEON NEALVis mer

Legger opp etter 470 strake seirer

Snakk om å gi seg på topp.

(Dagbladet): Den nederlandske rullstoltennisspilleren Esther Vergeer har vunnet 42 Grand Slams, 22 Masters og sju Paralympics-gull.

Nå legger hun opp.

- Jeg er utrolig stolt av prestasjonene og titlene mine. Jeg kan se tilbake på karrieren min med en god følelse, men å fortsette nå ville ikke ha tilføyd noe, sier 31-åringen ifølge The Guardian

Dårlig taper Forrige gang hun tapte en kamp var for ti år siden. 470 kamper har hun spilt siden den gang. Den nederlandske tennisstjernen innrømmer at hun ikke er så godt vant med å tape.

- For å være ærlig husket jeg ikke helt hvordan det føles å tape i en singel-kamp, sier Vergeer.

- Men jeg har tapt et par ganger i double, og jeg vet hvordan det føles å tape i Monopol. Jeg liker det ikke, legger hun til.

- Vil bli mindre interesse Nå skal verdenseneren bruke tiden sin på å promotere handicapidrett. Det synes økonomisk ansvarlig i Oslo Rullestoltennisklubb Einar Enevoldsen er positivt.

- Det er flott at hun tar ansvar nå når hun legger opp, sier Enevoldsen til Dagbladet.

- Vi kommer nok til å merke at interessen daler. Vergeer var den store stjernen. Det var hun som trakk både publikum og sponsorer til sporten, fortsetter han.

Hardt arbeid Enevoldsen er en av 15 aktive rullestoltennisspillere i Norge. Han tror fysikken til Vergeer har vært hovedstyrken hennes.

- Hun er et motorisk talent, mye sterkere enn alle de andre i verdenseliten. Det gjør at hun alltid rakk baller andre ikke klarte å returnere, sier Enevoldsen.

Og selv om verdenshegemoniet innenfor rullestoltennis nå er ledig, tror han ikke vi kan forvente å se en nordmann der i nærmeste fremtid.

- Man må begynne å trene i femårsalderen, og helst trene 4-6 timer om dagen. Det er det ingen av oss her i Norge som gjør.

PS! Verdensrekorden i antall seire på rad er det den pakistanske squash-spilleren Jahangir Khan som har, med sine 555.

TOK TIL TÅRENE: Vergeer annonserte på en pressekonferanse i Rotterdam at hun slutter som aktiv tennisspiller. Det ble sterkt for 31-åringen, som egentlig kalte inn til pressekonferanse for å lansere selvbiografien sin.' Foto: EPA/ROBIN UTRECHT
TOK TIL TÅRENE: Vergeer annonserte på en pressekonferanse i Rotterdam at hun slutter som aktiv tennisspiller. Det ble sterkt for 31-åringen, som egentlig kalte inn til pressekonferanse for å lansere selvbiografien sin.' Foto: EPA/ROBIN UTRECHT Vis mer