Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legger opp for å reise

Espen Baardsen gir seg med fotball som 25-åring. Nå skal han reise jorda rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På slutten av 90-tallet var Baardsen Norges største keeperhåp. Han voktet Tottenhams mål og debuterte på landslaget.

I dag forteller norsk-amerikaneren at han gir seg med fotball.

- Det har ikke vært moro å spille fotball de siste årene. Hjertet mitt har ganske enkelt ikke banket for spille på to år, sier Baardsen til London Evening Standard.

I mars gikk korttidskontrakten med Everton ut. Han fikk én kamp for Premier League-laget etter at han forlot Watford på julaften i fjor. De siste fire månedene har vært uten klubb.

- Jeg har bestemt meg for å kutte ut fotballen, sier Baardsen.

Baardsen er er oppvokst i California. Han forteller at han bytter ut keeperhanskene med flybilletter og bilnøkler det neste året.

- Andre interesser, som finansstudiene mine og ønsket om å reise jorda rundt, har gitt meg mye mer entusiasme enn fotballen i det siste, sier han.

Nå er bilen hans fullstappet for en stor rundreise i USA. Planen er å reise videre i 11 måneder - innom Asia, Sør-Amerika og Australia.

- Jeg skal reise i et år rundt i verden. Noen unge folk er heldige og kan gjøre dette i et pauseår. Men hvis du vil spille profesjonell fotball er det uaktuelt.

Og nettopp det har Baardsen gjort noe med.

(Dagbladet.no)

<B>LANDSLAGSKEEPER:</B> Seinest i august 2001 var Espen Baardsen blant Sembs utvalgte. Nå vil han heller reise enn å spille fotball.