Marit Bjørgens karriere

Legger opp i morgen? Hjelmeset stusser over russernes Bjørgen-påstand

Russerne har allerede konkludert med at Marit Bjørgens langrennskarriere er over. Roar Hjelmeset forstår lite av hvor de har den informasjonen fra. Selv er han åpen for å bytte jobb til et annet lag.

FORVIRRING: Jelena Välbe hevder å vite at Marit Bjørgens karriere avsluttes denne helga. Bjørgens trener Roar Hjelmeset aner ikke hvor hun har det fra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORVIRRING: Jelena Välbe hevder å vite at Marit Bjørgens karriere avsluttes denne helga. Bjørgens trener Roar Hjelmeset aner ikke hvor hun har det fra. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Det er slutten på en æra. Bjørgen og Kowalczyk avslutter sine karrierer», skriver den russiske avisa Sport Express i en artikkel som hyller de to levende langrennslegendene.

Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk er de to langrennsløperne som har vunnet flest verdenscupseire gjennom tidene, og som Dagbladet skrev før påske, har Kowalczyk bestemt seg for å avslutte sin verdenscupsatsing.

Hva Bjørgen gjør neste sesong, er imidlertid ikke blitt kjent for offentligheten foreløpig. Likevel hevdet den russiske skipresidenten Jelena Välbe på en pressekonferanse i Russland at Bjørgen vil annonsere at hun legger opp 6. april, altså i morgen.

Dette er etablert som en sannhet i russiske aviser, noe Bjørgens sjef og Norges kvinnelandslagstrener Roar Hjelmeset stusser over.

- Jeg så det selv. Jeg synes det er litt rart om Välbe skulle vite det og sitte på informasjon om hva Marit har bestemt seg for. Så vidt jeg vet, er det ingen kontakt mellom dem, sier Hjelmeset til Dagbladet.

- Det eneste jeg vet er at Marit skal gå skirenn i Alta 6. april, men jeg tror ikke det skjer noe ekstraordinært der. Marit skal jo også gå flere skirenn under NM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer