Legger opp?

Bjørn Maaseide har veldig lyst til å satse videre i sandvolleyball-sirkuset. Men satsingen i treningssenter-bransjen kan tvinge ham til å legge opp.

Radarparet Maaseide og Jan Kvalheim opplevde et trist farvel med OL og med hverandre da laget ble utslått av OL-turneringen i Sydney allerede i den første kampen i taperrunden. De to var de de første store eksponentene for sandvolley-sporten her til lands.

Etter OL la Jan Kvalheim opp, men Maaseide ville fortsette. Det har vært spekulert på om han skulle slå seg sammen med Aukra-gutten Iver Horrem med siktemål OL i Athen 2004.

Men nå kan treningssenter-satsingen sette en stopper også for Maaseide.

Økt konkurranse

I Stavanger-området er det to store treningssenter-kjeder. SATS har tre sentre, mens Sports Club - som Bjørn Maaseide står bak - har fire.

Nå er den engelske kjeden Compass Group, som står bak de nordiske Frisk-sentrene, på vei til Stavanger. Dette betyr økt konkurranse om kundene.

- Etablerer Compass Group seg i Stavanger, må jeg ofre meg for jobben. Jeg har tross alt investert så tungt i bransjen at jeg kan ikke trekke meg ut nå, sier Maaseide til Dagbladet.

Maaseide har denne uka vært i Monaco og forhandlet om internasjonale TV-rettigheter for beachvolleyballen sammen med Sponsor Service.

Motivert

- Hele verdensserien fikk et løft etter OL, og jeg er motivert til å fortsette i fire nye år, sier Maaseide og fortsetter:

- Det kyniske oppi det hele er at jeg kan bli tvunget til å gi meg. Avgjørelsen ligger ikke bare på mine skuldre, sierMaaseide.

Han tar trolig en endelig avgjørelse i neste uke.

SLUTT: Sammen med Jan Kvalheim har Bjørn Maaseide vært i verdenstoppen i snart ti år. Men nå er det kanskje slutt.