Legger opp

Fredrikstad-stopper og fotballnomade Tore Pedersen legger opp.

35-åringen har ikke spilt kamp for Fredrikstad siden han ble byttet ut etter 26 minutter mot Bærum 7. september. Han har mer eller mindre slitt med sykdom og skader siden vårsesongen, og nå setter fotballnomaden punktum for en lang karriere.

- Jeg har vurdert framtiden min som fotballspiller, og kommet fram til at nok er nok, sier Pedersen til fredrikstadfk.no.

- Det er en avgjørelse som har modnet over tid. Jeg kom etter hvert fram til at hvis jeg skulle være med neste år, måtte jeg vært 110 prosent motivert, og det er jeg ikke lenger, innrømmer Pedersen.

Nomade

Han startet karrieren i Selbak, før han gikk til Lillestrøm. Etter det har han blant annet spilt i engelsk eliteserie, tysk Bundesliga og japansk J-liga. Han har spilt for følgende klubber:

Selbak, Lillestrøm, Brann, IFK Göteborg, Oldham, Sanfrecce Hiroshima, St. Pauli, Blackburn, Eintracht Frankfurt, Wimbledon, Trosvik og Fredrikstad. Totalt 12 klubber.

Pedersen takket nei til både Rosenborg og franske Nice for å avslutte karrieren i Fredrikstad. Han bidro sterkt da Fredrikstad rykket opp fra 2. divisjon. Klubben leder i øyeblikket 1. divisjon, og er nær en plass i eliteserien neste sesong.

- Nå kan det jo se ut som om det går mot opprykk for annet år på rad, og da er jo det en fin måte å avslutte karrieren på. Forhåpentlig finnes det en oppgave for meg i FFK i framtiden også, avslutter Pedersen.

Tore Pedersen var en del av den sterke 1969-årgangen i norsk fotball, og var en del av landslagsstammen under Egil «Drillo» Olsen på 1990-tallet. Andre spillere av samme årgang er: Øyvind Leonhardsen, Roar Strand, Erik «Myggen» Mykland, Henning Berg, Roger Nilsen, Frank Strandli, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Lars Bohinen, Ronny Johnsen og Erik Holtan.

Han blir i miljøet på Fredrikstad stadion, og skal delta på en og annen trening.

(NTB)

SLUTT: Tore Pedersen legger fotballutstyret på hylla. Foto: SCANPIX