Legger opp

Samme hva som skjer i kveld er en ting klart: Pierluigi Collina dømmer sin aller siste kamp på toppnivå. Følg Hellas - Tsjekkia direkte klokka 20.45.

(Dagbladet.no): Det har lenge vært kjent at verdens beste fotballdommer, Pierluigi Collina fra Italia, er nødt til å legge fløyta på hyla innen juni neste år. Da har han rundet 45 år, og det er pensjonsalder for toppdommere.

Men ifølge BBC har Collina allerede bestemt seg for å legge opp. I kveld. EM-semifinalen mellom Tsjekkia og Hellas blir hans siste internasjonale kamp.

Collina har hatt en fantastisk karriere som dommer. I tillegg til VM-finalen i 2002, ledet han også Champions League-finalen i 1999. I sine tolv år som toppdommer har han fått enorm respekt blant såvel spillere som trenere.

Og publikum.

Tilbud fra England

Tidligere i år ble det kjent at sjefene i Premier League ønsker seg utenlandske dommere neste sesong. Reglene i England gjør at Collina kan dømme i tre år til på balløya.

Og Collina er blant dommerne det engelske fotballforbundet aller helst ønsker seg til Premier League.

Men Collina selv vil ikke si noe om England-interessen.

- Det er for langt unna til at jeg kan tenke på det nå, fortalte BBC tidligere i uka.

- Jeg er alt for travel til å ta noen avgjørelser nå.

Men kveldens semifinale blir uansett den aller siste sjansen vi får til å glede oss over verdens beste dommer. I hvert fall på den internasjonale arenaen.

FARVEL: David Beckham har hatt Collina som dommer for siste gang. Med mindre Becks reiser hjem igjen til England i løpet av de tre neste årene, og Collina samtidig sier ja til å dømme Premier League.