Barcelona

Legger opp

Fotballstjernen Sergio Agüero (33) legger skoene på hylla grunnet et problem med hjertet.

GRÅTKVALT: Sergio Agüero bekreftet onsdag at han legger fotballskoene på hylla. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti
GRÅTKVALT: Sergio Agüero bekreftet onsdag at han legger fotballskoene på hylla. Foto: AP Photo/Emilio Morenatti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den legendariske argentinske angriperen Sergio Agüero legger opp som følge av et problem med hjertet.

Det bekreftet hovedpersonen og Barcelona selv under en pressekonferanse onsdag.

- Denne pressekonferansen er for å fortelle at jeg har valgt å forlate fotballen. Jeg har valgt å legge opp, dette er et ekstremt vanskelig øyeblikk, sa Agüero.

Tårevått

Agüero stoppet flere ganger for å ta til tårene, og samle seg før han fortsatte å prate til de som hadde møtt opp på Camp Nou.

- Men jeg er også veldig glad for valget jeg har tatt. Jeg har tatt dette valget for å ta vare på helsen min. Jeg er godt ivaretatt av legene, de har sagt det smarteste er å legge opp. Dette valget ble tatt for ei uke siden, og jeg ønsker å ta dette valget. Det var ikke håp for å fortsette.

Agüero forklarte at det er problemer med hjertet som gjør at han nå legger skoene på hylla, og avslutter sin karriere.

- Til mine lagkamerater, og de som har vært med meg i Barcelona; jeg tror jeg gjorde det beste for å hjelpe alle med å vinne. Jeg vil si takk til alle lagkameratene som gjorde meg bedre, forklarte den gråtkvalte stjernen.

AVSKJED: Agüero sammen med president Joan Laporta (til venstre), Barcelona-trener Xavi (første til høyre for Agüero) og Manchester City-trener Pep Guardiola. Foto: REUTERS/Albert Gea
AVSKJED: Agüero sammen med president Joan Laporta (til venstre), Barcelona-trener Xavi (første til høyre for Agüero) og Manchester City-trener Pep Guardiola. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

- Jeg forlater dere med hodet hevet. Jeg vet ikke hva som venter, men jeg vet at jeg har mange som er glade i meg, og vil meg det beste. Jeg setter pris på media som er her, som har behandlet meg bra, mens noen har behandlet meg ille.

Sammen med han satt Barcelona-president Joan Laporta.

- Sergio, vi ser hva du kunne blitt her i Barcelona. Du har absolutt all vår støtte med tanke på situasjonen din. Du er den fødte målscorer, og du har vist det du kan, sa Laporta.

- Du har oppnådd så mye både som spiller, og med de vennskapene du har hatt. Vi skulle ha likt å ha deg tidligere, men nå starter en ny reise. Jeg håper den blir like suksessfull, fortsatte presidenten.

Ba om å bli byttet ut

Agüero måtte forlate banen i oppgjøret mot Alavés tidligere i sesongen med brystsmerter. Siden bekreftet Barcelona at Agüero var satt ut av spill i påvente av flere legesjekker.

Det har nå ledet til at den legendariske angriperen legger skoene på hylla.

Blant dem som var til stede var tidligere Barcelona-trener, og Agüeros trener i Manchester City, Pep Guardiola. Det samme gjelder også hele Barcelona-stallen.

BØTTELØFT: Sergio Agüero vant flere titler i løpet av sin fantastiske karriere. Foto: Scanpix
BØTTELØFT: Sergio Agüero vant flere titler i løpet av sin fantastiske karriere. Foto: Scanpix Vis mer

Også representanter fra Agüeros tidligere klubber, Independiente og Atlético Madrid, samt det argentinske fotballforbundet, var til stede.

Sergio Agüero ankom Barcelona før inneværende sesong etter hele ti år i Manchester City.

33-åringen kan se tilbake på en lang merittliste. Han var mannen som scoret målet som hjalp Manchester City til deres første av flere seriegull på 2010-tallet, da han banket ballen i mål mot QPR i siste kamp av 2011/2012-sesongen.

I City ble det totalt fem seriegull, og én FA-cuptittel. Han vant også Europa League med Atlético Madrid i 2009/2010-sesongen.

Agüero fikk 101 kamper og 41 scoringer for det argentinske a-landslaget. Han var med å tape VM-finalen mot Tyskland i Brasil i 2014, men var også med å vinne Copa América foregående sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer