Roger Federer

Legger opp

Tennisstjernen Roger Federer legger opp etter inneværende sesong.

SLUTT: Stjerna har bestemt seg for å legge opp som tennisspiller. Foto: AP
SLUTT: Stjerna har bestemt seg for å legge opp som tennisspiller. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 41 år gamle sveitseren har vunnet 20 Grand Slam-turneringer gjennom karrieren, og har vært verdensener i over seks år. Med andre ord - han er en av de største gjennom tidene.

- Som mange av dere vet, har de siste tre åra gitt meg utfordringer i form av skader og operasjoner. Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake til full konkurranseform. Men jeg kjenner også kroppens kapasiteter og grenser, og budskapet til meg i det siste har vært tydelig, skriver stjernen på Instagram.

Han fortsetter:

- Jeg er 41 år gammel. Jeg har spilt mer enn 1500 kamper over 24 år. Tennis har behandlet meg mer sjenerøst enn jeg noen gang kunne ha drømt om, men nå må jeg innse at det er på tide å avslutte konkurransekarrieren.

Federer fikk sin debut på ATP-touren på hjemmebane i Gstaad i 1998. Året etter ble han den yngste spilleren rangert blant de 100 beste i verden.

I 2000 var han i en ATP-finale for første gang, og året deretter kom den første tittelen i Milano.

Nå er den fantastiske karrieren altså over.

- Dette er en bittersøt beslutning, for jeg vil savne alt touren har gitt meg. Men samtidig er det så mye å feire. Jeg ser på meg selv som en av de heldigste menneskene i verden, skriver han torsdag.

LEGENDE: Roger Federer har satt sitt fotspor i tennissporten. Foto: AP
LEGENDE: Roger Federer har satt sitt fotspor i tennissporten. Foto: AP Vis mer

- Jeg ble gitt et spesielt talent for å spille tennis, og jeg fikk gjøre det på et nivå jeg aldri hadde forestilt meg, og mye lenger enn jeg hadde trodd, legger han til.

Firebarnsfaren sender en stor takk til kona Mirka og foreldrene.

Han har spilt inn 127,5 millioner dollar i karrieren, rundt 1,2 milliarder norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer