Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Henrik Kristoffersen om duellen med Marcel Hirscher

Legger press på rivalen: - Det ville vært en katastrofe for ham

Henrik Kristoffersen er klar for storduellen mot Marcel Hirscher. 23-åringen mener det er den østerrikeren som har alt presset på seg.

KLAR: Henrik Kristoffersen har snart vært en uke i OL-landsbyen. Nå ser han fram til å konkurrere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR: Henrik Kristoffersen har snart vært en uke i OL-landsbyen. Nå ser han fram til å konkurrere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Henrik Kristoffersen er blitt et internasjonalt fenomen etter at han slo gjennom som 19-åring.

I 2014 tok han sin første verdenscupseier i heksegryta i Schladming, før han fulgte opp med en bronse i Sotsji-OL. Totalt har Spjælingen fra Rælingen tatt 16 verdenscupseirer.

Men en person står mellom Kristoffersen og totalt slalåmdominasjon.

Østerrikeren Marcel Hirscher (28).

Duell

Østerrikeren, som nylig vant OL-gull i superkombinasjonen, og Kristoffersen har vekslet på å vinne verdenscuprenn i slalåm de siste sesongene. Bare unntaksvis gir de en annen muligheten til å klatre helt øverst på pallen.

De er som Roger Federer og Rafael Nadal, Jack Nicklaus og Tom Watson, Muhammad Ali og Joe Frazier, SK Gaming og FaZe Clan eller Petter Northug og den svensken som på det gitte tidspunktet var god nok til å utfordre ham.

I fjor var det Kristoffersen som hadde overtaket i slalåm. I år derimot, er Det Hirscher som har styrt showet.

Kristoffersen vant sesongens første slalåmrenn i Kitzbühel 21. januar. Ikke at det bekymret nordmannen nevneverdig:

- Det som er gjort er gjort. Nå er det nye konkurranser, det spiller ingen stor rolle hva som har skjedd. Jeg har vunnet skirenn før og har vært på pallen i hvert slalåmrenn og flere storslalåmrenn. Det er ikke så «halvgærent» det heller, sier Kristoffersen og smiler lurt.

Nå er de straks klar for det som må bli en av de store duellene under årets OL.

ETTERLENGTET OL-GULL: Marcel Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt fem år på rad, men OL-gull hadde han ikke før superkombinasjonen. Henrik Kristoffer forteller at det ikke letter på presset for østerrikeren. Foto: NTB Scanpix
ETTERLENGTET OL-GULL: Marcel Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt fem år på rad, men OL-gull hadde han ikke før superkombinasjonen. Henrik Kristoffer forteller at det ikke letter på presset for østerrikeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Alt press på ham

Men hva tenker egentlig Kristoffersen om rivalen?

- Det er en ganske bra mellom oss to. Vi er konkurrenter i bakken og alt sånt, men vi har ganske god tone utenfor. Det er ikke sånn at vi hater hverandre, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Spjælingen fra Rælingen klar i talen. Han kan gå inn i OL uten press på skuldrene. For han er dette nesten bare to helt vanlige renn:

- Det er Marcel som har presset på seg. Jeg har i hvert fall to OL til igjen, kanskje tre, så det er han som har alt presset på seg. Det er han som sliter, ikke jeg.

- Ble han ikke kvitt noe av presset da han vant superkombinasjonen?

- Nei, det gjorde han ikke. Den teller så å si ikke. Forventningene er at han skal ta gull i både slalåm og storslalåm. Det er litt skuffende hvis han bare tar i ett og katastrofe hvis han ikke tar i noen, sier Kristoffersen.

- Hva kan du lære av ham?

- Nei, jeg har sikkert mye av å lære. Han har vært best i verden de siste sju åra.

- Hva kan han lære av deg?

- Det får han svare på, ikke jeg.

- Hva ville du ha valgt: Vinne mer eller konkurrere mot Hirscher?

- Det er vanskelig å si. Som sagt er det kuleste å vinne når de beste er på start, samtidig hadde jeg hatt en del flere verdenscupseirer og sammenlagtkula hvis han ikke hadde vært med. Det kuleste hadde vært å slå ham når han kjører. Hvis jeg ikke gjør det så har jeg forhåpentligvis noen år uten han. Da gjenstår det å se.

  • Den første duellen kommer natt til søndag norsk tid. Da er det storslalåm. Selve indrefileten kommer neste torsdag - da er det klart for slalåm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!