Legger press på Solskjær

Pep Guardiola og Manchester City legger press på de andre topplagene etter seier mot Brighton onsdag kveld.

I RYGG: Pep Guardiola og Manchester City har spist opp mye av forsparnget til de andre topplagene. Foto: REUTERS/Clive Brunskill
I RYGG: Pep Guardiola og Manchester City har spist opp mye av forsparnget til de andre topplagene. Foto: REUTERS/Clive Brunskill Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Brighton 1-0 (1-0)

City er nå fire poeng bak Manchester United, og har i tillegg en kamp til gode. Med seieren mot Brighton i kveld er de lyseblå helt oppe i ryggen på Liverpool, og er ett poeng bak med en kamp mindre spilt.

Pep Guardiolas mannskap har hatt en trøblete start på sesongen med flere smittetilfeller og varierende prestasjoner på banen. Mot Brighton styrte serietreeren som ventet spillet og fikk også den nødvendige scoringen.

Phil Foden viste hvilket stort talent han er da han sendte City helt opp i ryggen på topplagene med sin matchvinnerscoring.

- Det føles som vi har funnet vårt beste nivå igjen. Brighton forsvarte seg bra og hadde en god kampplan, og det var viktig å få scoringen før pause. Jeg er henrykt over å bli matchvinner. Jeg scorer ikke ofte med høyre, så det var gøy, sa Foden til BBC etter kampen.

1-0-seieren førte City opp til tredjeplass. Pep Guardiolas lag tok sin sjuende strake seier i ulike turneringer.

- Slike kamper skal vi vinne, men Brighton viste god innstilling og gjorde det vanskelig for oss. Slik blir det også i tiden som kommer, så det var en god lekse for oss, sa Guardiola til BBC.

Brøt sjefens formaninger

Det var en stillingskrig nesten helt inn til pause på Etihad i kveld, men med bare ett minutt igjen på klokka fikk de lyseblå hull på byllen. Kaptein Kevin De Bruyne spilte fram Phil Foden på venstresiden. 20-åringen trakk seg inn i banen, passerte to Brighton-spillere og satt ballen iskaldt i mål.

City klarte ikke å følge opp Premier League-sjef, Richard Masters, oppfordring om å feire med sosial distanse da Foden satt inn det som ble vinnermålet mot Brighton.

Masters har skrevet til alle klubbene og bedt dem om å unngå omfavnelser og håndtrykk, men City-spillerne både klemte og klappet på hverandre da Foden scoret.

KLAPP OG KLEM: City-spillerne omfavnet hverandre etter scoringen til Phil Foden. Foto: Laurence Griffiths, Pool via AP
KLAPP OG KLEM: City-spillerne omfavnet hverandre etter scoringen til Phil Foden. Foto: Laurence Griffiths, Pool via AP Vis mer

De Bruyne var toneangivende i førsteomgangen og var den store dirigenten på gresset med flere geniale pasninger. Belgieren var også mannen som fikk oppdraget med å omsette et indirekte frispark.

Midtstopper Adam Webster skled ballen inn til egen keeper som plukket opp ballen. Ingen spillere reagerte på situasjonen, før dommer Darren England blåste for tilbakespill til keeper. Hele situasjonen var merkelig og det det er vanskelig å være sikker på om det faktisk var en pasning til keeper. Men på det indirekte frisparket traff de Bruyne en Brighton-forsvarer og faren var avverget.

Stolpeskudd og straffebom

I andreomgangen hadde City god kontroll og det var et aldri så lite under at hjemmelaget ikke doblet ledelsen etter timen spilt. Først kom Riyad Mahrez i drømmeposisjon etter å ha trukket seg inn fra høyre, men en svak avslutning gikk utenfor.

Så bare sekunder seinere var det sjansebonanza i Brightons felt. Først reddet keeper Robert Sánchez skuddet fra Ilkay Gündogan, før Bernardo Silva plukket opp returen og hamret ballen i stolpen.

På overtida rotet Brighton det til for seg selv. Gjestene tok et raskt kast og Lewis Dunk skulle heade tilbake til keeper, men headingen var ikke god nok. De Bruyne plukket opp ballen og ble felt av keeper Sanchez. Belgieren ga fra seg straffesparket til Raheem Sterling, men engelskmannens forsøk var for svakt og dte endte 1-0 på Etihad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer