Legger presset på Magdalena

Konkurrentene er ikke i tvil: Verdenscupleder Magdalena Forsberg er storfavoritt foran lørdagens VM-sprint i Holmenkollen.

Ukrainske Olena Zubrilova, tyske Uschi Disl og det norske VM-håpet Gunn Margit Andreassen fikk på dagens pressekonferanse spørsmål om hvem de tror vinner åpningsdistansen under skiskytings-VM.

- Magdalena, svarte Olena.

- Magdalena, svarte Uschi.

- Magdalena, svarte Gunn Margit.

- Ikke legg alt presset på meg, ba den svenske verdenscuplederen så pent hun kunne.

- Jeg håper selvsagt at jeg vinner, men jeg tror ikke det. Jeg trodde jeg var i god form, men er blitt svært usikker etter rennene i Østersund. Det blir tøft å ta medlajer i VM i det hele tatt, fortsetter Magdalena Forsberg.

Hun har tatt en suveren ledelse i verdenscupen, og har vært på pallen i halvparten av de 16 rennene til nå. Sjansene for pallplassering i minst ett av de fire individuelle VM-løpene, burde dermed være gode.

- Forholdene her i Holmenkollen er fantastiske. Det er ingen vind og alt er perfekt. Løperne har absolutt ingenting å klage på, sier det svenske VM-håpet.

VM innledes med kvinnenes sprint lørdag. Seks ulike løpere har vunnet de seks sprint-rennene som har vært avviklet så langt i sesongen: Gro Marit Istad (Norge), Nathalie Santer (Italia), Olena Zubrilova (Ukraina), Galina Koukleva (Russland), Martina Glagow (Tyskland) og ... Magdalena Forsberg.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

FAVORITT: Magdalena Forsberg måfinne seg i å være favoritt på sprinten.