Fotball-EM, Kylian Mbappé

Legger seg flat: - Unnskyld

Kylian Mbappé (22) ble synderen da Frankrike sensasjonelt ble slått ut av Sveits i åttedelsfinalen i EM. Nå uttaler stjernen seg om skuffelsen.

MISSET: En skuffet Kylian Mbappé gikk av banen i Bucuresti. Foto: FRANCK FIFE / POOL / AFP)
MISSET: En skuffet Kylian Mbappé gikk av banen i Bucuresti. Foto: FRANCK FIFE / POOL / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

Etter ni strake straffescoringer reddet Sveits-keeper, Yann Sommer, forsøket fra Mbappé.

- Skuffelsen er enorm. Jeg må si unnskyld for straffesparket, jeg ville hjelpe laget, men feilet. Det blir vanskelig å sove, men dessverre er dette en av risikoene med sporten jeg elsker så mye, skriver Mbappé på sin egen Instagram ifølge Getfootballnewsfrance.com.

IVRIG: Denne Sveits-supporteren går sin seiersgang i sosiale medier etter at Sveits slo ut Frankrike av fotball-EM. Video: Rødt Kort. Vis mer

22-åringen briljerte da Frankrike ble verdensmestere i 2018, men i dette mesterskapet har han ikke funnet nettet. Også mot Sveits misbrukte han en stor målsjanse i kampen, før straffebommen.

-Du visste det da Mbappé gikk fram der. Du tenkte bare "å nei". Han hadde noen øyeblikk i ekstraomgangene, men dette har ikke gått bra for ham, sa Neville fra studioet til ITV.

- Han ønsker å bli som Ronaldo og Messi, men dette er et slag for ham. Han kommer seg gjennom det. Han har hatt det vrient i dette mesterskapet, og dette er tøft å svelge for ham og det franske landslaget, fortsatte Neville.

Stjernespissen har også fått støtte fra landslagssjef Didier Deschamps.

- Ingen kan være forbanna på ham. Når du tar ansvar, så er dette ting som kan skje. Han er åpenbart veldig påvirka av dette, sa Deschamps etter kampen, ifølge den engelske avisa The Guardian.

Frankrike ledet 3-1, og så lenge ut til å kontrollere inn til kvartfinale i EM. Angrepsstjernene Karim Benzema og Antoine Griezmann herjet mens det lugget for Mbappé.

Benzema sto for de to første scoringene, før Paul Pogba leverte en vakker scoring fra distanse.

Men to sene scoringer fra Sveits sikret ekstraomganger. De endte målløse, før Mbappé misset, og Sveits-keeper Sommer ble den store helten.

Nå venter Spania i kvartfinalen. Et spansk lag som selv rotet bort en 3-1-ledelse mot Kroatia, før de avgjorde i ekstraomgangene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer