Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France

Legger seg flat etter å ha slått til konkurrent

Sky-rytteren Gianni Moscon ble kastet ut av Tour de France ettr å ha slått til Elie Gesbert under søndagens etappe.

KASTET UT: Gianni Moscon får ikke sykle videre i Tour de France. Foto. Philippe Lopez / AFP PHOTO / NTB Scanpix
KASTET UT: Gianni Moscon får ikke sykle videre i Tour de France. Foto. Philippe Lopez / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

24-åringen har spilt inn en video som har blitt lagt ut på Sky-lagets Twitter-konto hvor han unnskylder seg for å slått etter Fortuneo-rytteren Elie Gesbert.

- Jeg er lei meg for dagens (søndag) hendelse, og jeg vil gi en forbeholden beklagelse for min oppførsel, innledet Moscon.

- Jeg vil gjerne unnskylde overfor Elie Gesbert for hendelsen. Jeg satte et dårlig eksempel for alle. Jeg vil gjerne unnskylde offentlig til mine lagkamerater, til alle på Team Sky og til alle som er involvert i Tour de France. Jeg har ingen unnskyldninger og aksepterer beslutningen til arrangøren, fortsatte han.

Sky-sjefen Dave Brailsford beklaget også oppførselen til sin elev.
(Artikkelen fortsetter etter grafikken)

- Gianni er svært skuffet over sin egen oppførsel. Han vet at han har sviktet seg selv, laget og rittet. Vi skal håndtere denne saken med Gianni når Tour de France er over, og vi vil da avgjøre om det skal gjøres ytterligere tiltak, sa Sky-sjef Dave Brailsford i en pressemelding og la til:

- Jeg vil komme med en oppriktig unnskyldning til Elie Gesbert og Fortuneo for denne uakseptable hendelsen.

Det er ikke første gang Moscon er i trøbbel. 24-åringen ble i fjor suspendert i fire uker av Sky etter å ha oppført seg rasistisk overfor FDJ-syklisten Kevin Reza.