Legger seg flat etter Ødegaard-skriverier

- Jeg tok feil, skriver Tomas Roncero i AS.

IMPONERER: Martin Ødegaard står med fire mål og fem målgivende på 16 kamper for Real Sociedad. Foto: Alvaro Barrientos / AP Photo / NTB Scanpix
IMPONERER: Martin Ødegaard står med fire mål og fem målgivende på 16 kamper for Real Sociedad. Foto: Alvaro Barrientos / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av de siste åra har flere avskrevet Martin Ødegaards (21) sjanser til å bli en førstelagsspiller for Real Madrid, men prestasjonene hans for Real Sociedad de siste månedene har fått kritikere til å snu.

I den kategorien finner man Tomas Roncero, redaktøren for seksjonen om Real Madrid i storavisa AS, som i en kommentar legger seg flat.

- Da Madrid signerte ham som 16-åring, var vi alle fylt med tvil og mistanker, men den tida har blitt fjernet takket være hans ustoppelige vekst som spiller og person, slår Roncero fast.

- Jeg tok feil

Selv om Ødegaard presterte greit i Heerenveen og enda bedre i Vitesse, ble han likevel allerede som 19- og 20-åring ansett som stagnert av flere.

- Han har blitt bedre i Heerenveen og Vitesse, men jeg ser ikke at han skal spille for Madrid, skrev Roncero i en kommentar i mars, der han også kritiserte perioden hans i Castilla.

KNALLGOD: Real Sociedad og Martin Ødegaard hadde i første omgang god kontroll på Osasuna på El Sadar Stadium. Nordmannen karret til seg både en utsøkt målgivende og et frisparkmål av de sjeldne. Video: Strive Vis mer

Men etter fire mål og fem målgivende på 16 kamper for Real Sociedad, tror flere at Real Madrid kommer til å hente han tilbake neste sesong, selv om den opprinnelige utlånsavtalen er på to sesonger.

- Jeg erkjenner at jeg tok feil av nordmannen. Det faktum at han tjente det firedoblede av kollegaene i Castilla, fikk meg til å se ham med mistanke. Det gjorde at jeg ikke så han bare fra et fotballanalytisk ståsted, skriver Roncero nå.

Mener skrytet er fortjent

Viasat-ekspert Petter Veland følger spansk fotball tett, og mener det er naturlig at Ødegaard nå får skryt. At det derimot er Roncero som kommer med lovordene, er ikke nødvendigvis positivt.

- Det er egentlig dårlig nyheter. Roncero er jo kjent for å jinxe, sier Veland til Dagbladet i humoristisk forstand, og forklarer:

- I Spania er han kjent for å jinxe. Spør hvem som helst som følger spansk fotball tett. Hver gang han begynner å rose noen, går det dårlig. Da kommer det nesten garantert måltørke eller en skade. Så det er egentlig dårlig nyheter at han skryter av Ødegaard, sier Veland.

- Underbygger egen påstand

Veland tror Ronceros flotte ord er en konsekvens av avisas artikkel om at Ødegaard hentes tilbake til Real Madrid neste sesong.

- Da gir det mening at han begynner å skryte av Ødegaard akkurat nå?

- Det gjør det. De (AS) skal underbygge påstanden om at han skal tilbake, mener Veland, som hevder det er typisk spanske journalister og skribenter å stille seg fullt og helt bak avisas holdning.

- I spanske medier er det sånn at hvis de først har meldt noe, må de stille seg bak det, uavhengig over hvor mye sannhet som ligger i det. Når AS har tatt et standpunkt, går de «all inn» på det.

NY UTFORDRING: En ny utfordring i sosiale medier tar av. Martin Ødegaard, Casper Ruud og Johannes Høsflot Klæbo er blant de som klarer den. Vis mer

- Var kritisk til Real Madrid

Veland beskriver AS som ei avis som i lang tid har vært kritiske til Real Madrid, men at dette har endret seg i nyere tid.

- Tidligere var det sånn at de kritiserte Real Madrid hver gang de hadde muligheten. Spesielt var det mye rundt Ødegaard da han spilte for Castilla. Da stakk de hver gang det var mulig. Nå er det veldig mye ros, forteller Veland.

- Hvorfor har det blitt sånn?

- Si det. Florentino Pérez (president i Real Madrid) og den tidligere redaktøren i AS, som gikk av for ett år siden, var ikke veldig gode venner. Nå har det blitt en endring, og de har endret standpunkt på Real Madrid.

- Real Madrid endrer planen

Det var på onsdag at AS slo fast at Real Madrid har besluttet at Ødegaard skal bli en del av laget i den kommende sesongen.

Avtalen er opprinnelig på to år, men klubbene har lagt inn en klausul som gjør at avtalen kan brytes halvveis, altså til sommeren, mot at Real Sociedad betales en viss sum.

- Ingen av klubbene kunne se for seg den eksplosive utviklingen Ødegaard har hatt de siste månedene. Real Madrid har hele tiden sett for seg at han ville komme tilbake etter utlånene i Nederland og Spania, skriver AS.

Avisa hevder videre at Ødegaard blir en sentral del av Real Madrids fornyelsesplan, som skal settes i gang fra sommeren av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer