Tiril Eckhoff fikk eksperten til å spise sine egne ord:

Legger seg flat

Tiril Eckhoff vil søndag få beviset for at hun har vunnet verdenscupen sammenlagt. Det trodde ikke NRK-ekspert Ole Kristian Stoltenberg var mulig.

SUVEREN: Tiril Eckhoff har vært helt suveren med vanvittige 12 verdenscupseiere denne sesongen. Foto: Lubos Pavlicek/CTK via AP
SUVEREN: Tiril Eckhoff har vært helt suveren med vanvittige 12 verdenscupseiere denne sesongen. Foto: Lubos Pavlicek/CTK via AP Vis mer
Publisert

Eckhoff har vært helt suveren denne sesongen. Forrige helg sikret hun seg sammenlagtseieren i verdenscupen med tre renn igjen på kalenderen.

Med 13 seirer så langt denne sesongen har hun slått Tora Bergers beste sesong og jakter Magdalena Forsberg, som har tidenes beste sesong for kvinnene, med 14 seire.

Legger du til fire gullmedaljer fra VM i Pokljuka, får du en sesong for historiebøkene. Men at Eckhoff skulle bli så suveren har ikke alltid vært like lett å se.

- Jeg trodde ikke Tiril kunne vinne verdenscupen totalt. Jeg mente hun absolutt var god nok til å vinne flere enkeltrenn, men at hun ikke var stabil nok til å være god over en hel sesong, innrømmer NRK-ekspert Ole Kristian Stoltenberg overfor Dagbladet.

- Overveldet

Eckhoff har lenge vært blant verdens beste skiskyttere i sporet, men slitt med skytinga. De siste sesongene har hun gjort store framskritt på skytebanen og denne sesongen har hun en treffprosent på 85. Så godt har hun aldri skutt før.

Tidligere viste Eckhoff potensial i enkeltrenn, men det er først de siste to sesongene hun har prestert jevnt over tid. Prestasjonene i år har vært av kaliberet som har gjort NRK-eksperten tom for ord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer