Formel 1

Legger seg flat

Max Verstappen cruiser mot sin andre strake VM-tittel. Lewis Hamilton legger seg paddeflat etter krasjen med Fernando Alonso.

LA SEG FLAT: Lewis Hamilton tok på seg skylden for krasjen med Fernando Alonso. Foto: Johanna Geron / Reuters / NTB
LA SEG FLAT: Lewis Hamilton tok på seg skylden for krasjen med Fernando Alonso. Foto: Johanna Geron / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for å ha startet som nummer 14 i søndagens løp på Spa, var det ingen som kunne stoppe Max Verstappen. Nederlenderen tok sin niende seier i årsesongen, og er på god vei mot sin andre strake seier.

Spa-banen i Belgia er kjent for sine mange forbikjøringer, og det ble mye krangling om posisjonene tidlig i løpet. Det førte til at både Lewis Hamilton og Valtteri Bottas måtte bryte etter hvert sitt sammenstøt.

SAMMENSTØT: Lewis Hamilton (t.h) og Fernando Alonso (t.v) havnet i en stygg krasj med hverandre. Foto: John Thys / AFP / NTB
SAMMENSTØT: Lewis Hamilton (t.h) og Fernando Alonso (t.v) havnet i en stygg krasj med hverandre. Foto: John Thys / AFP / NTB Vis mer

Fernando Alonso var rasende på Hamilton etter krasjen.

- Hvilken idiot! kom det fra spanjolen på teamradioen etter duellen, som fortsatte:

- Vi hadde en megastart, men Hamilton vet bare hvordan man starter og kjører fra førsteplass.

Hamilton måtte bryte som følge av sammenstøtet, men etter løpet la han seg flat og tok på seg skylda.

- Jeg synes vi hadde bilen på et bra sted, og jeg hadde en god start. I sving fem ga jeg ikke nok rom til Fernando Alonso. Det var min feil, sa han til Viaplay.

Seinere røpet han at krasjen kunne fått skumle konsekvenser.

- Jeg brakk nesten ryggen på vei ned. Det var et stort støt. Jeg husker jeg så ned på bakken. Det var ganske høyt. Jeg er glad jeg fortsatt er i live og i god form, forteller han ifølge GPFans.

De fremste rivalene i årets VM-sammendrag, Max Verstappen og Charles Leclerc, valgte å endre på bilen foran helgens Grand Prix-løp. Det ble gjort selv om det førte til gridstraff og dårligere startposisjon.

NOK EN SEIER: Max Verstappen tok sin niende seier i årets Formel 1-sesong. Foto: Stephanie Mahe / Reuters / NTB
NOK EN SEIER: Max Verstappen tok sin niende seier i årets Formel 1-sesong. Foto: Stephanie Mahe / Reuters / NTB Vis mer

VM-leder Verstappen startet med 14. beste posisjon, med Leclerc på plassen bak seg, men de kjørte seg fort opp et par hakk.

Verstappen viste hvorfor han leder klart i sammendraget. Etter en hektisk start fortsatte han å klatre på resultatlistene. Allerede etter tolv runder var han oppe på førseplass da Carlos Sainz måtte inn i depotet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer