Håndball-VM

Legger seg flat

- Det er kjipt og kjedelig at det blir sånn.

MAGISK PRAT: Norges målvakt Torbjørn Bergerud under oppgjøret mot Serbia.Til venstre bak keepertrener Steinar Ege, til høyre keeper Kristian Sæverås. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
MAGISK PRAT: Norges målvakt Torbjørn Bergerud under oppgjøret mot Serbia.Til venstre bak keepertrener Steinar Ege, til høyre keeper Kristian Sæverås. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

KATOWICE (Dagbladet): Foran kampen mot Serbia torsdag ble keeper Torbjørn Bergeruds skuffende VM-start et tema på Viaplays TV-sending.

Da han ble byttet ut etter ni minutter uten å ha gjort én eneste redning ringte alarmen.

- Målvaktsspillet vårt blir en diskusjon etter denne kampen om vi ikke får opp redningsprosenten. Wille (landslagssjef) og Ege (keepertrener) sa de ikke var bekymret foran kampen, men det må de være nå, kommenterte Daniel Høglund på Viaplay.

- Man ga ham ikke for mange sjanser eller minutter. Det viser at de var spent på ham, fulgte Kristian Kjelling opp.

Nekter å dele bort skyld

Selv er Bergerud nådeløs med seg selv og de ni første minuttene.

- Det er svakt av meg. Jeg skal ikke legge mye skyld på forsvaret for den starten jeg står. Det er bare kjipt og kjedelig at det blir sånn, sier han selvkritisk til Dagbladet.

IMPONERT: De norske håndballgutta lar seg imponere over en snodig polsk tradisjon. Video: Euronews / Myhrvold Simensen/Skingen Vis mer

Kristian Sæverås kom inn. Han hadde en kjempekamp mot Nederland etter at Bergerud skuffet, men heller ikke han fikk det til denne gangen.

Fra start i andre omgang fikk Bergerud sjansen igjen. Resultatet ble at han reddet godt over halvparten av Serbias skudd i en mesterlig opphenting.

- Hva skjedde?

- Det handler om det mentale. Jeg kommer ikke helt inn i det fra start av. I pausen har jeg en god prat med Steinar (Ege, keepertrener). Jeg jobbet godt med meg selv og fikk nullstilt. Det er det det handler om, for jeg vet jeg er god nok til å være med her, svarer Bergerud.

Magisk prat

- Hva sa Ege til deg?

- Det har alle spurt om, men heller ikke du får svar. Men Steinar er god med ordene, svarer Bergerud med et lurt smil.

Også Sander Sagosen trekker fram keeperspillet som en av grunnene til at Norge klarte å snu kampen.

- Jeg opplever første omgang som OK. Vi sliter defensivt, men offensivt er problemet at vi brenner for mange sjanser. Momentumet endrer seg i andre omgang når vi får stang inn og redninger bak, mens de har litt stang ut. I tillegg er vi bedre trent enn de, taktikken med «spring, spring, spring» fungerer, oppsummerer Sagosen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer