KATOWICE (Dagbladet): Foran kampen mot Serbia torsdag ble keeper Torbjørn Bergeruds skuffende VM-start et tema på Viaplays TV-sending.
Da han ble byttet ut etter ni minutter uten å ha gjort én eneste redning ringte alarmen.

Raste mot Norge
- Målvaktsspillet vårt blir en diskusjon etter denne kampen om vi ikke får opp redningsprosenten. Wille (landslagssjef) og Ege (keepertrener) sa de ikke var bekymret foran kampen, men det må de være nå, kommenterte Daniel Høglund på Viaplay.
- Man ga ham ikke for mange sjanser eller minutter. Det viser at de var spent på ham, fulgte Kristian Kjelling opp.

Sjokkbilder i VM
Nekter å dele bort skyld
Selv er Bergerud nådeløs med seg selv og de ni første minuttene.
- Det er svakt av meg. Jeg skal ikke legge mye skyld på forsvaret for den starten jeg står. Det er bare kjipt og kjedelig at det blir sånn, sier han selvkritisk til Dagbladet.
Kristian Sæverås kom inn. Han hadde en kjempekamp mot Nederland etter at Bergerud skuffet, men heller ikke han fikk det til denne gangen.
Fra start i andre omgang fikk Bergerud sjansen igjen. Resultatet ble at han reddet godt over halvparten av Serbias skudd i en mesterlig opphenting.

VM-slakt
- Hva skjedde?
- Det handler om det mentale. Jeg kommer ikke helt inn i det fra start av. I pausen har jeg en god prat med Steinar (Ege, keepertrener). Jeg jobbet godt med meg selv og fikk nullstilt. Det er det det handler om, for jeg vet jeg er god nok til å være med her, svarer Bergerud.

Sjokkerte: - Gal
Magisk prat
- Hva sa Ege til deg?
- Det har alle spurt om, men heller ikke du får svar. Men Steinar er god med ordene, svarer Bergerud med et lurt smil.

Nederland reagerer: - Mistet hodet
Også Sander Sagosen trekker fram keeperspillet som en av grunnene til at Norge klarte å snu kampen.
- Jeg opplever første omgang som OK. Vi sliter defensivt, men offensivt er problemet at vi brenner for mange sjanser. Momentumet endrer seg i andre omgang når vi får stang inn og redninger bak, mens de har litt stang ut. I tillegg er vi bedre trent enn de, taktikken med «spring, spring, spring» fungerer, oppsummerer Sagosen til Dagbladet.