Janne Andersson

Legger seg flat

Den svenske landslagssjefen beklager etter mandagens TV-tirade.

Det svenske fotballforbundet hasteinnkaller til pressekonferanse etter mandagens opphetede TV-seanse... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag ettermiddag, sier Janne Andersson at han angrer på sitt raseriutbrudd mot Viaplays fotballekspert, Bojan Djordjic.

- Jeg ber gjerne om unnskyldning, eller ikke unnskyldning, men å forklare hvorfor jeg oppførte meg sånn. Med det som gjaldt hvem han representerer, jeg kan forstå at han tolket det slik med hans bakgrunn, men alle som kjenner meg vet hvem jeg er, sier Andersson og sikter til da han spurte Viaplay-eksperten hvem han representerer.

Djordjic har som kjent serbisk bakgrunn.

Han forteller at han har forsøkt å ringe Djordjic og sendt ham en SMS, men at han inntil videre ikke har klart å nå eksperten.

- Jeg kan forstå om han tolker det sånn (rasistisk), sier Andersson og understreker at kommentaren ikke handlet om bakgrunnen til den tidligere Manchester United-spilleren.

Se seansen nedenfor:

Han fortsetter:

- Jeg synes det er veldig dårlig av meg når jeg ser det nå. Det er ikke bra gjort. Det vil jeg gjerne prate med Bojan om, fortsetter en tydelig preget landslagssjef.

Det hele startet med at Djordjic var nysgjerrig på hvorfor Andersson ikke hadde brukt 24 år gamle Jesper Karlsson mer enn åtte minutter i løpet av de to kampene mot Belgia og Aserbajdsjan. Det var starten på en over to minutter lang diskusjon mellom de to kamphanene.

- Jeg overreagerte, sa Andersson om seansen.

Han sier videre at han tar lærdom fra opplevelsen.

- Jeg er veldig skuffet over meg selv. Jeg har den største respekten for alle som tenker og mener ting om det vi gjør. I går klarte jeg ikke å ha det. Det er for dårlig, sier han selvkritisk.

ANGRER: Janne Andersson. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB
ANGRER: Janne Andersson. Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB Vis mer

Fyrte løs

Det tok fullstendig fyr i Viaplays TV-studio i Sverige etter landskampen mot Aserbajdsjan mandag kveld.

Sverige hadde vunnet hele 5-0, men da Andersson fikk spørsmål av Djordjic om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer, tente han til på alle plugger.

Treneren fyrte løs mot eksperten. I klippet kunne man se Andersson tydelig irritert. Gjentatte ganger slo han ut med hendene og pekte mot Djordjic. Det hele endte i et realt munnhoggeri mellom de to, hvor det haglet beskyldninger over bordet.

STILLE FØR STORMEN: Fredrik Ljungberg ble stående og se på mens Bojan Djordjic og Janne Andersson fyrte løs mot hverandre. Ikke lenge etter dette bildet ble tatt tok det fyr i Viaplays studio. Foto: Fredrik Sandberg / TT
STILLE FØR STORMEN: Fredrik Ljungberg ble stående og se på mens Bojan Djordjic og Janne Andersson fyrte løs mot hverandre. Ikke lenge etter dette bildet ble tatt tok det fyr i Viaplays studio. Foto: Fredrik Sandberg / TT Vis mer

- Dere snakker dritt

TV-eksperten påpekte at Andersson representerer 10 millioner mennesker. Treneren svarte med å spørre hvem Djordjic representerer.

- Du prater for mye nå. Du blir aggressiv, hvorfor? Hvem skulle jeg ellers representert? Hvilket annet land? Serbia, ville du si det? Er det du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Det her svaret kommer jeg ikke til å glemme. Det er dårlig. Det er lavt nivå fra en landslagstrener å si det du sa nå. Hvem representerer du? svarte Djordjic.

IRRITERT: Janne Andersson var allerede i dårlig humør før pressekonferansen ... Video: Rødt Kort. Vis mer

- Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Fy faen, så dårlig, freste Andersson, før han forlot intervjuet etterpå.

- Det er for jævlig, sa han på vei ut.

Like etter 23.30 samme kveld sa Djordjic på Viaplays sending at han krever en unnskyldning fra landslagssjefen.

- Jeg er på hans lag. Jeg håper at Sverige skal spille EM i Tyskland, ingenting annet. Hvis ikke hadde jeg ikke vært her. Da hadde jeg vært nede i Beograd og røyket mine Marlboro, sa Djordjic direkte på Viaplay like etter krangelen.

Jens T. Andersson, som er ansvarlig for de svenske landslagene i fotball, uttalt noen timer seinere at Andersson angret det han sa i seansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer