BBC

Legger seg flat

Den britiske radio- og TV-kringkasteren BBC beklager etter stor blemme.

BBC: Ber om unnskyldning. Foto: Vuk Valcic/SOPA Images/Shutterstock/NTB
BBC: Ber om unnskyldning. Foto: Vuk Valcic/SOPA Images/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det har stormet i fotballverdenen etter at Spanias fotballpresidenten Luis Rubiales kysset den spanske landslagsspilleren Jennifer Hermoso på munnen etter VM-finalen.

Rubiales er suspendert av Fifa i 90 dager. Han bedyrer fortsatt sin uskyld og nekter å fratre stillingen sin. Rubiales er også visepresident i Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

I en reportasje om den mildt sagt betente situasjonen, publiserte BBC flere bilder av Rubiales.

Problemet var bare at den britiske TV-giganten i en sekvens hadde tatt feil av Rubiales og den tidligere Manchester City- og West Ham-forsvareren Pablo Zabaleta (38).

Den britiske skuespilleren og komikeren Omid Djalili registrerte feilen, noe han gjorde klart på sosiale medier.

Beklager

Innlegget har i skrivende stund blitt likt drøye 18 000 ganger.

- Dere må rette opp feilen umiddelbart, skrev Djalili.

Nå bekrefter BBC at feilen ble gjort, og legger seg samtidig flat.

- En feil under produksjonen gjorde at feil bilde ble vist i en tidligere sending. Dette er nå rettet, sier en talsperson for BBC ifølge Sky Sports.

I HARDT VÆR: Spanias fotballpresident Luis Rubiales er suspendert i 90 dager av Fifa. Han har nektet å gå fra stillingen. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/NTB
I HARDT VÆR: Spanias fotballpresident Luis Rubiales er suspendert i 90 dager av Fifa. Han har nektet å gå fra stillingen. Foto: AP Photo/Rick Rycroft/NTB Vis mer

Solbakken: - Bisarr situasjon

Norges landslagssjef Ståle Solbakken fikk tidligere denne uka spørsmål om skandalen i Spania.

Solbakken kalte oppførselen til Rubiales uakseptabel og mer enn antydet at han må gå av.

Ståle Solbakken var misfornøyd med spørsmålet fra Dagbladets journalist. Video: NTB / Christian Fjermeros, Dagbladet TV Vis mer

Mandag kveld gikk lederne for de regionale fotballforbundene i Spania ut og krevde at Rubiales går av som president. Spanske regjeringsmedlemmer og høytstående FN-tjenestemenn har også kastet seg inn i debatten.

- Det er en bisarr situasjon som må lås hardt ned på. Det (han har gjort) er uakseptabelt, og det tror jeg bare går en vei, sa Solbakken til NTB.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer