Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Legger seg flate etter karantenebrudd

Fire Sevilla-spillere har bedt om unnskyldning etter å ha brutt spanske karanteneregler under koronapandemien i helgen.

I TRØBBEL: Sevillas Éver Banega (t.v.) her i kamp mot Moldes Sander Svendsen ber om unnskyldning for å ha brutt spanske karanteneregler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I TRØBBEL: Sevillas Éver Banega (t.v.) her i kamp mot Moldes Sander Svendsen ber om unnskyldning for å ha brutt spanske karanteneregler. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Éver Banega, Franco Vázquez, Luuk de Jong og Lucas Ocampos dukket opp på et bilde fra et selskap hvor over tolv personer var til stede. Bildet var lagt ut på Instagram.

Sevilla er en del av stedene spanske myndigheter har innført spesielle tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Ansamlinger på over ti personer er forbudt. Dessuten har den spanske toppserien La Liga innført egne strenge regler for å sikre spillerne fram til serien starter igjen.

- Jeg vil be om unnskyldning for hva som skjedde i går. Det var et selskap med lagkamerater og familiene våre, men vi var ikke klar over at vi gjorde noe galt. Jeg ber om unnskyldning overfor klubben, fansen og samfunnet generelt. Det skal ikke skje igjen, skrev Banega på Instagram.

Den spanske regjeringen ga før helgen La Liga tillatelse til å kunne starte opp igjen 8. juni etter å ha hatt pause i over to måneder. Etter den foreløpige planen skal Sevilla spille mot Betis 11. juni.

- Det er flott at spillerne har unnskyldt seg. Det er positivt. Spillere er forbilder i samfunnet og burde ta mer hensyn til hva de gjør. Vi har full sikkerhet rundt treningsfelt og kamper, men disse stedene og møtene bekymrer meg. Vi må være uhyre forsiktige, sa La Liga-president Javier Tebas på den spanske TV-stasjonen Movistar søndag.

Tebas håpet at han kunne bekrefte 11. juni som oppstart, og sa at det ville være en hyllest til de som har dødd av de fryktede koronaviruset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!